MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: “PĂRINȚI, IMUNIZAȚI-VĂ COPIII PRIN VACCINARE!”

În cadrul Programului național de vaccinare, Ministerul Sănătății (MS) încurajează părinții să colaboreze cu autoritățile medicale și cu medicii de familie, pentru accelerarea imunizării copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

“Pentru o serie de boli infecțioase, există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri.

MS deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului (ROR), a difteriei, tetanosului, poliomielitei, hepatitei B etc., iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de Covid-19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani, cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 și 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă”, atrage atenția MS, printr-un comunicat de presă. (L.P.)

Lasă un comentariu