“DACĂ NU SE IAU URGENT MĂSURI, VOM AVEA CURÂND UN SISTEM MEDICAL ÎN COLAPS”

Distribuie pe:

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, luni, că alegerile parlamentare pot avea loc pe 6 decembrie numai cu luarea unor măsuri “imediate” privind limitarea cazurilor de COVID-19, în caz contrar, în “curând”, sistemul medical va intra “în colaps”.

“În goana după popularitate și voturi, Iohannis și Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru niște amărâți care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. Dacă nu se iau urgent măsuri, vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populației care va plăti factura pentru doi iresponsabili. (...) Altfel, și pentru Iohannis și pentru Orban și pentru PNL, data de 6 decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”, a scris Băsescu, pe Facebook.

El a cerut autorităților închiderea “imediată” a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, mall-urilor, a grădinițelor, școlilor și a universităților”. “Cea mai mare parte a funcționarilor să treacă pe soluția «lucrului la domiciliu»; reducerea la maxim a transportului public; portul măștii devine obligatoriu în spații închise și în aer liber; interzicerea oricărei manifestări publice; testare masivă a populației, nu numai a acelora care au deja simptome”, a adăugat Traian Băsescu.

 

CIOLACU DESPRE PREZENȚA ALTOR FORȚE POLITICE ALĂTURI DE PSD LA PARLAMENTARE: DOAR PRIN FUZIUNI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că singura variantă în care alte forțe politice ar putea să candideze alături de social-democrați, la alegerile parlamentare, ar fi “eventuale fuziuni”.

Întrebat, după ședința conducerii partidului, dacă PSD va candida singur la parlamentare, Ciolacu a răspuns: “Doar dacă vom avea eventuale fuziuni. Nu mai avem alianțe”.

El a menționat că există discuții în acest sens: “Avem discuții cu toți liderii politici”.

“Am avut multe discuții cu domnul Tăriceanu și îl respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn”, a spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, în ședința de luni a Consiliului Politic Național, s-a decis ca PSD “să nu reconfirme” protocolul de colaborare cu formațiunea politică a lui Gabriel Oprea.

“Era un protocol din noiembrie anul trecut, semnat de către fosta doamnă președinte Viorica Dăncilă cu domnul general Oprea (...) de a ceda PSD trei senatori și cinci deputați în listele PSD. (...) Cu unanimitate de voturi, colegii mei au decis să nu reconfirmăm acest protocol de colaborare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Lasă un comentariu