MINISTRUL MUNCII, VIOLETA ALEXANDRU, SUPĂRAT FOC PE UNII ȘEFI AI CASELOR DE PENSII!

Distribuie pe:

Conducerile caselor de pensii neperformante, cum sunt cele din județele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamț, Hunedoara (Petroșani), Giurgiu și Gorj, precum și din toate sectoarele Capitalei, au zilele numărate!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a solicitat luni (5 octombrie 2020), președintelui Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) să schimbe conducerile caselor de pensii ineficiente, până la sfârșitul acestei săptămâni.

“Am cerut președintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât, dar totuși nu o să las pensionarii să aștepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanțe moștenite de la fosta conducere), Sector 1 București, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul președinte al CNPP, propus de mine și schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanță), Ilfov (un director care m-a sfidat, pur și simplu, în fața evidențelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, din Capitală, Vâlcea, Neamț, Hunedoara - Petroșani, Giurgiu și Gorj.

Toate termenele de înțelegere au expirat pentru acești actuali directori. Cine nu poate face performanță în folosul cetățeanului, este mai bine să se retragă. Cine vorbește urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situații) să știe că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ și că sunt protejați.

Nu! Îmi asum! Am avut toată înțelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aștept. Performanță! Empatie față de nevoile pensionarilor! Respect pentru fiecare leu din salariu câștigat din banii celor care contribuie sau au contribuit de-a lungul vieții!

Vreau performanță la Ministerul Muncii. Nu mă interesează să fiu simpatizată de angajați. Nu am prietenii. Vreau performanță! Dacă jumătate dintre casele județene de pensii din țară reușesc să se organizeze (cu personal, poate, insuficient, iar mulți dintre acești colegi care au performat nici nu și-au pus problema să îmi prezinte greutățile, ci și-au văzut de treabă) și nu au restanțe în soluționarea dosarelor de pensii, înseamnă că #sepoate (...).

Totuși, au trecut 8 luni de când am cerut să se rezolve lucrurile. I-am sprijinit și încurajat să își rezolve parte din problemele cu care se confruntau, tocmai pentru a aduce la zi dosarele de pensii. Astăzi, în ciuda acestor eforturi, nu se văd rezultatele. Acum tragem linie!”, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook. (L.P.)

P.S. - Casa de Pensii Mureș nu se află în vizorul ministrului Muncii, din simplul motiv că aici, în ultimele luni, s-a muncit pe rupte...         

Lasă un comentariu