NU CONTEAZĂ CÂTE VIEȚI DISTRUGE, INDUSTRIA JOCURILOR DE NOROC VREA SĂ FUNCȚIONEZE!

Distribuie pe:

La propunerea prefectului Capitalei, miercuri (7 octombrie 2020), Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis închiderea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

Această măsură nu este deloc pe placul Asociației Organizatorilor de Sloturi din România (ROMSLOT), care critică vehement decizia autorităților de închidere a sălilor de jocuri de noroc din București (și din alte municipii în care s-au înregistrat un număr ridicat de infecții Covid-19), susținând că „atunci când funcționează, sălile de jocuri generează taxe și impozite de două milioane de euro zilnic, iar dacă sunt închise șomajul angajaților acestora reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro.

Autoritățile medicale (direcțiile de sănătate publică) au admis în toate discuțiile purtate cu industria de slot machines că sălile de jocuri de noroc reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activitățile care se desfășoară în spații închise.

Spre deosebire de alte sectoare, clienții din sălile de jocuri de noroc sunt obligați să poarte măști pe întreaga durată a șederii, sălile de jocuri de noroc au dimensiuni de ordinul sutelor de metri pătrați (astfel încât distanțarea socială se respectă cu ușurință), iar spațiile sunt dispuse cu camere video de supraveghere, care pot ajuta la efectuarea unor anchete epidemiologice și la verificarea faptului că respectăm toate regulile. Astfel, din punct de vedere epidemiologic, măsurile luate de autorități nu au sens.

Din punct de vedere financiar, închiderea sălilor de jocuri de noroc va avea repercusiuni majore asupra bugetului de stat. În momentul în care suntem lăsați să funcționăm, sălile de jocuri generează taxe și impozite zilnice de două milioane de euro și asigură 45.000 de locuri de muncă, iar gradul de colectare este de peste 99%", afirmă reprezentanții ROMSLOT.

Însă, reprezentanții „păcănelelor" nu suflă o vorbă despre viețile distruse ale celor dependenți și a celor din jurul acestora. Mirajul câștigului fără muncă le tulbură mintea multor tineri (și nu numai), care pot ajunge la dependențe grave și la... tratamente psihiatrice, de multe ori, inutile!

 

Lasă un comentariu