MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ CĂTRE: MINISTERUL APELOR ȘI PĂDURILOR ÎN ATENȚIA DLUI MINISTRU COSTEL ALEXE

Distribuie pe:

Spre știință: Administrației Naționale Apele Române",

Instituția Prefectului - Județul Mureș

Stimate dle ministru, dle director, dna prefect,

Sunt nevoit să fac aceste demersuri, în calitatea mea de primar al municipiului Târgu-Mureș, deoarece am atenționat, în nenumărate rânduri, asupra importanței introducerii rețelei de apă și canal în albia pârâului Pocloș, care să deservească localitățile Corunca și Livezeni, dar care, nici până în prezent, nu a fost luată în considerare de conducerea Apelor Române. Este vorba despre o infrastructură de apă și canal capabilă să facă față atât dezvoltărilor imobiliare din această zonă a Târgu-Mureșului, cât și unor posibile inundații.                       

Menționez că, la ora actuală, rețeaua de apă și canal a orașului din apropierea localităților Corunca și Livezeni este în incapacitate de a mai prelua aceste debite.

Încă din anul 2003, Primăria municipiului Târgu-Mureș, împreună cu specialiști ai Academiei Române, au stabilit, în urma unui studiu, ca fiind oportună introducerea rețelei de apă și canal în albia pârâului Pocloș, oferind suplimentar și posibilitatea acoperirii acestuia.

Din păcate, la inițiativa conducerii Apelor Române din județul Mureș, în aceste zile, au fost demarate lucrări de amenajare a albiei pârâului Pocloș, fără să se țină cont de problemele rețelei de apă și canal pe care le are orașul și localitățile limitrofe, la care am făcut referire mai sus. Din aceste motive, consider că aceste lucrări de amenajare a Pocloșului, efectuate în prezent, sunt inutile, iar banii investiți constituie o risipă.

Propun ca înaintea efectuării unor lucrări de asemenea importanță, să fie consultată conducerea companiei Aquaserv, care poate oferi soluții viabile pentru astfel de lucrări ce țin de rețeaua de canalizare a orașului și a zonelor limitrofe Târgu-Mureșului.

 

Lasă un comentariu