ÎN 15 NOIEMBRIE, CONCURSUL DE INTRARE ÎN REZIDENȚIAT!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că, din 8 octombrie 2020, încep înscrierile pentru concursul de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

„Anul acesta, concursul de intrare în rezidențiat va fi organizat de către MS, în data de 15 noiembrie 2020, și se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

Vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare, respectiv purtarea obligatorie a măștii medicale, pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrarea - ieșirea din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare, respectiv București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări.

În această sesiune vor fi scoase la concurs un număr de 7.061 locuri și posturi, pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, și un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie (Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne).

Pregătim acest concurs, împreună cu centrele universitare, într-un an total atipic. Am suplimentat cu 961 de locuri cifrele de școlarizare, pentru a asigura acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialiști în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie și igienă, în contexul pandemiei de SARS-COV-2. Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși!

Totodată, în acest an, s-a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe", precizează MS.

Important! Înscrierile pentru concurs se vor efectua în perioada 8-20 octombrie 2020, inclusiv, prin direcțiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie. Dosarele vor fi depuse prin poștă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire.

Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcțiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie vor asigura permanență în zilele nelucrătoare.

Candidații care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcție de sănătate publică, având asupra lor și documentele în original, în vederea certificării.

Toate informațiile vor fi afișate pe site-ul www.rezidențiat.ms.ro.

Lasă un comentariu