ALTERNATIVE

Distribuie pe:

Se caută un vaccin miraculos, capabil să ocrotească omenirea de un virus scăpat de sub control. Laboratoare din toate țările lumii promit că, în curând, vom avea pe piață un leac în stare să pună capăt pandemiei provocate de Coronavirus. Pe de altă parte, sunt atâtea boli grave, care au provocat și provoacă în continuare victime omenești, într-un procent mult mai mare decât victimele virusului ucigaș. De pildă, cancerul, o boală care ucide oameni de toate vârstele. Veți spune că nu este atât de periculos, fiindcă nu este transmisibil. Oamenii de știință caută alternative la tratamentul cu substanțe chimice. De pildă, cercetătorii din Germania sunt preocupați, de mai mulți ani, de efectele benefice ale pelinului. Artemisinina, un medicament natural extras din pelin, poate ucide celulele de cancer. A fost folosit cu succes pentru eliminarea viermilor intestinali, în special a celor inelari și a oxiurilor, dar și a malariei. Studiile științifice, efectuate de specialiștii din Germania, confirmă că această plantă are efecte pozitive în vindecarea bolilor canceroase. Mai nou, s-a demonstrat că Boala Crohn, o boală autoimună, poate fi ameliorată prin tratamente cu pelin. Rezultatele cercetărilor au fost impresionante și au arătat că pelinul poate reduce sau elimina nevoia de steroizi la bolnavii de boala Crohn. În plus, se arată că pelinul are efecte pozitive asupra dispoziției și calității vieții, ceea ce nu se obține cu alte medicamente folosite în tratarea bolii Crohn.

Vreau să spun că există alternative la tratamentele medicamentoase , care, uneori, prin efectele secundare, pot provoca alte afecțiuni grave în corpul uman. Artemisinina, un extract izolat din planta Pelinul dulce (Artemisia annua), este cel mai puternic medicament contra malariei. Organizația Mondială a Sănătății recomandă terapiile cu combinații pe baza de artemisinină, ca tratament primar pentru formele de malarie fără complicații. Studiile recente arată că artemisininul poate ucide celulele de cancer la sân, bogate în fier, în același fel în care omoară și paraziții de malarie, fiind astfel un potențial tratament natural pentru femeile cu cancer la sân.

La marginea municipiului Târgu-Mureș, la intrare în comuna Livezeni, dr. med veterinară, Dan Iosif, un pasionat de ecologie și tratamente naturiste, trecut de 80 de ani, toată viața a cercetat plantele medicinale. În grădina de lângă casă, a înființat o cultură cu Peliniță (Artemisia anua), cu sămânță importată, în fiecare an, din Germania, fiind singura varietate din genul pelin, fără substanțe toxice în compoziție. Zilele trecute l-am vizitat cu dorința de a vedea la fața locului cultura experimentală cu peliniță. Din discuțiile purtate cu dr. Dan, am reținut că este interesat de o colaborare în cercetare, cu specialiști din lumea medicală a Târgu-Mureșului. Cercetările făcute la Institutul de Biologie și Nutriția Animalelor din Balotești și catedra de Parazitologie de la Universitatea Agricolă și de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca i-au dat certitudinea că această plantă miraculoasă are o capacitate organică cu efecte antivirale, antimicrobiene și antitumorale. În urmă cu doi ani, a trimis răsaduri de peliniță, o varietate de pelin, fără substanțe toxice în compoziție, unui cetățean din Ungaria, care avea o fiică cu cancer la sân, indicându-i cum să folosească frunzele din această plantă. După un an a primit un telefon de la cetățeanul respectiv, care i-a declarat că fiica lui s-a vindecat în urma tratamentului cu această plantă

Cultura de Peliniță din grădina doctorului Dan arată excelent, iar cei interesați de o posibilă colaborare îl pot contacta, înainte să pice bruma peste plante.

Acest articol nu și-a propus să lanseze o publicitate pentru peliniță, s-a dorit a fi doar un semnal despre alternative privind completarea unor tratamente alopate și dorința unui pasionat de tratamentele naturiste de a forma o echipă de cercetători târgumureșeni, mai ales că materia primă există din belșug în grădina domniei sale.

 

Lasă un comentariu