COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Ziua Holocaustului este marcată, în fiecare an, la data de 9 octombrie, comemorarea victimelor Holocaustului fiind o datorie fundamentală a statului român, dar și un semn de normalitate care arată că țara noastră a învățat din lecțiile secolului trecut.

Deși Instituția Prefectului - Județul Mureș și Comunitatea Evreilor Târgu-Mureș ar fi dorit să marcheze ziua de 9 octombrie într-un context adaptat importanței acestei comemorări, situația epidemiologică înregistrată în ultimele zile a determinat anularea, de comun acord, a evenimentului.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel:

“De Ziua Holocaustului, rememorăm unul dintre cele mai tragice episoade din istoria internațională, dar și a României. Astăzi, vă îndemn să tratați această zi ca pe o lecție puternică despre respingerea oricărei forme a intoleranței, xenofobiei și antisemitismului. De asemenea, trebuie să îi educăm pe copii, încă de la cele mai fragede vârste, să se poziționeze, oricând și oriunde, împotriva urii, a discriminării și a dezumanizării. Județul Mureș a fost și este caracterizat de multiculturalitate, acest element devenind un brand care ne scoate în evidență la nivel național. Este datoria noastră să promovăm această marcă și să tratăm cu toleranță fiecare persoană din jur. Am convingerea că vom depăși pandemia de coronavirus și vom putea să marcăm, din nou, împreună, această zi de o importanță deosebită pentru noi.”

Lasă un comentariu