ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. REACȚIA FRF DUPĂ RATAREA CALIFICĂRII LA EURO: “N-AI NICIO ȘANSĂ”

Distribuie pe:

România va vedea din nou Euro la televizor, după 1-2 cu Islanda, însă meciul în sine este cel care ne face să ne punem serioase semne de întrebare. Și le pun și cei de la FRF, iar directorul tehnic Mihai Stoichiță a caracterizat perfect ceea ce s-a întâmplat pe teren. “Și noi suntem dezamăgiți. Nu prea a fost seara noastră. Puteam să revenim în joc, dacă eram mai atenți. Nu pot să mă iau de arbitraj, dar toată lumea a văzut. Aveam șansa să ne ducem în prelungiri. Dar, din păcate, asta este, mergem mai departe. E foarte greu să joci cu o echipă care are 1,90 metri și așează liniile la 35 de minute de poarta lor, sunt buni săritori la cap, nici măcar nu poți să apelezi la mingi aruncate”, a spus Mihai Stoichiță. “N-ai nicio șansă, au închis foarte bine culoarele, au avut și știința pressingului. Construcția noastră nu a mai fost ca în meciul cu Austria, a fost foarte greu să jucăm între linii. Ei au beneficiat de un picior stâng de excepție, care face diferența și în Anglia. Eu vreau să consider că e un accident, că ați văzut că ei și-au dorit. Nicio reușită individuală nu am avut, nu am reușit să scoatem om din joc prin dribling. Stanciu măcar a încercat, a făcut mare risipă de efort. Trebuie totul să aibă mult echilibru acum, dar remontada lor îi aparține lui Mirel. Sper să reușească să-i remonteze și să construim pentru viitor”, a spus Mihai Stoichiță la Digi Sport Special. Islanda - România s-a terminat 1-2, iar nordicii vor juca finala barajului pentru Euro împotriva Ungariei, care a eliminat Bulgaria cu 3-1.

 

NICOLAE STANCIU RECUNOAȘTE JOCUL SLAB AL NAȚIONALEI DIN PRIMA REPRIZĂ: AM ÎNCEPUT FOARTE, FOARTE RĂU MECIUL”

Mijlocașul Nicolae Stanciu a declarat, joi seară, că naționala României a început foarte rău meciul cu Islanda, pierdut, scor 1-2, în semifinalele barajului pentru Euro-2021. “Cred că în prima repriză nu am fost îndeajuns de buni, am început foarte, foarte rău meciul. După pauză, cred că s-a jucat mai bine, dar din păcate nu am reușit să egalăm și să ducem meciul în prelungiri. Va fi foarte greu să ne revenim, am ratat șansa de a merge la încă un turneu final, important este să ne revenim fizic și să câștigăm în Liga Națiunilor”, a declarat Stanciu la Pro TV. România a fost învinsă, joi, la Reykjavik, cu scorul de 2-1 (2-0), de Islanda, în semifinalele playoff-ului de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021. Tricolorii nu vor participa la turneul la care și Bucureștiul găzduiește meciuri.

 

SEZONUL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ SE ÎNCHEIE CU O SUPER-ETAPĂ ÎN POIANA BRAȘOV

Ultima etapă a sezonului 2020 din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Trofeul Opel din Poiana Brașov, va avea la start un total de 88 de concurenți. Etapa de pe Drumul Poienii stabilește și recordul de prezență al sezonului pentru prima divizie a campionatului. La fel ca în anii precedenți, cea mai cunoscută etapă de viteză în coastă organizată de AMC Racing, prin Mihai Leu, atrage un număr impresionant de înscrieri. Deși cele mai importante titluri s-au decis deja, Poiana Brașov îi va avea la start pe cei mai bine cotați piloți ai anului. În 2019, la etapă participau 91 de piloți, cu trei mai mult decât în acest an lovit de pandemia de Coronavirus. În premieră, campion la Categoria II, titlu cucerit matematic încă de pe Transalpina, Emil Nestor (Norma M20FC) este gata să bată al șaselea record consecutiv și să își ia revanșa după abandonul din 2019 de la Poiana Brașov. Atunci, victoria i-a revenit bulgarului Stefan Stoev (Silver Car EF10), care va fi prezent și de această dată pregătit pentru a-și apăra trofeul. Următorii doi clasați pe podiumul diviziei mașinilor de competiție, Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO) și Costi Stratnic (Dacia STCC) vin și ei în Poiana. De asemenea, primii trei clasați de la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), deja campion încă de la Baia Mare, Alex Mirea (BMW M2) și Alin George Luca (Porsche 911 GT Cup) sunt înscriși. Runda finală de viteză în coastă a atras și piloți din Campionatul Național de Raliuri Betano. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Cristi Dolofan (Citroen C3 R5), Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3 Max), Gabriel Ene (Ford Fiesta R2), Andrei Cașcval (Subaru Impreza N14), Mihai Manole (Renault Clio R3) și Victor Supuran (Suzuki Swift) sunt doar o parte dintre cei care anul acesta au fost prezenți în special la raliuri și se vor duela pe Drumul Poienii. Grupa E2-SH va avea cel mai mare număr de concurenți, nu mai puțin de 30 din totalul de 88, pe locul secund clasându-se Grupa A, cu un total de 21 participanți. După ce, până acum, a concurat numai pe Citroen, Ciprian Lupu va lua startul, în premieră, pe un VW Golf 6GTI. Singurul român care a terminat pe podium anul trecut, în runda finală, Bogdan Cuzma, va fi prezent și de această dată cu Mitsubishi Lancer EVO 9. Și la Istorice prezența va fi numeroasă, cu 8 mașini de epocă, dintre care 4 vor fi în divizia Dacia Revival. În premieră, Sorin Ghișoi (VW Golf E) nu va mai fi singurul participant de la Electrice, urmând să se dueleze cu Andrei Barbu (Mini Cooper E). Astăzi, între 09:30 și 18:00 vor avea loc manșele de recuoașteri și antrenamente libere, iar duminică între 09:00 și 12:30 vor fi ultimele manșe de recunoașteri. Cele două manșe de concurs ale Trofeului Opel powered by Total sunt programate între 14:00 și 18:00, urmând să fie transmise în direct pe TV de SportExtra și online de canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv. Accesul publicului este restricționat pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19.

 

CE SCRIE PRESA DIN ISLANDA DUPĂ VICTORIA ÎN FAȚA ROMÂNIEI: EI AU ȘUTAT NUMAI DIN PENALTY”

Islanda - România 2-1. Nordicii s-au calificat în finala barajului pentru Euro 2020, iar presa de la Reykjavik a lăudat prestația “vikingilor”. Jurnaliștii islandezi au lăudat organizarea defensivă a echipei antrenate de Erik Hamren: “Ne apărăm bine sub presiune. Gylfi Sigurdsson este cu siguranță foarte fericit după ce a învins de unul singur România. Islanda se va lupta cu Ungaria în finala pentru un loc la Euro 2020. Echipa națională a obținut o victorie meritată, chiar dacă România a atacat pe final. Cu o apărare foarte puternică, Islanda a obținut calificarea în finală. Modul în care echipa s-a organizat în apărare a fost ireproșabil, din primul până în ultimul minut. România a șutat numai din penalty-ul acordat de VAR”, au scris jurnaliștii de la mbl.is.

 

AM JUCAT PREA PUȚIN FOTBAL, NU MERITAM CALIFICAREA!!”. MIREL RĂDOI, EXPLICAȚII DUPĂ EȘECUL DIN ISLANDA

Islanda - România 2-1 - Mirel Rădoi a vorbit cu foarte mult fair-play despre rezultat, dar mai ales despre prestația tricolorilor de joi seară. Selecționerul a spus cu subiect și predicat că România nu merita pasul spre turneul final, pentru că a jucat prea puțin fotbal la Reykjavik, chiar dacă mai puteam primi un penalty care să ne asigure prelungirile. În plus, și-a asumat partea sa de vină. “La cum am jucat primele 45 de minute, nu meritam să ne calificăm. Am început previzibil, lent, nu am găsit spații. Îi știam că sunt puternici, că ne vor bloca și că vor specula spațiile libere. Dar, nu vreau acum să dau vina pe jucători. Eu și staff-ul meu suntem vinovați pentru eșec”, a spus Mirel Rădoi, imediat după meci. Mirel Rădoi a dezvăluit care a fost marea sa temere și de ce România nu a meritat calificarea. Selecționerul a mai dezvăluit și care a fost marea temere a sa, de care, din păcate, nu a scăpat. “Din păcate, nu am scăpat de ce ne-a fost frică, să nu luăm gol în primele 15 minute. În partea a doua, am echilibrat, dar a fost prea puțin pentru a emite pretenții ca să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Rădoi, la Pro TV. Chestionat în legătură cu deciziile controversate de arbitraj, tratate de către Damir Skomina uneori și fără a cere ajutor de la VAR, Rădoi a replicat: “De pe bancă s-a văzut acel cot, dar nu am văzut acolo dacă a atins mingea. Chiar și așa, am fi intrat în prelungiri, dar tot nu știu dacă ne-am fi calificat. Am jucat prea puțin fotbal, pentru a ajunge să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Rădoi, după meci, vizibil dezamăgit.

 

12 ECHIPAJE TRICOLORE PARTICIPĂ LA CAMPIONATELE EUROPENE DE CANOTAJ DE LA POZNAN

România aliniază 12 echipaje la Campionatele Europene de canotaj, care se desfășoară, între 9-11 octombrie, la Poznan (Polonia). Delegația României include 45 de sportivi și 15 membri ai colectivului tehnic, plus alți doi oficiali. În luna septembrie, la CE under 23, România a cucerit 10 medalii, din care 5 de aur, 3 de argint și 2 de bronz, astfel că a ocupat primul loc în clasamentul pe națiuni la probele olimpice. “Acum este rândul seniorilor să ne arate valoarea lor. S-au antrenat foarte mult, în toată această perioadă, le-a fost tare dor de atmosfera unei competiții, iar Campionatul European de la Poznan e prima și singura competiție internațională în 2020 pentru seniori. Sunt pregătiți să obțină rezultate bune, ca de fiecare dată. Noi suntem alături de ei și le urăm success”, a declarat președintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă.

 

Lasă un comentariu