GUVERNUL A DECIS: PERSONALUL CONTRACTUAL MAI RĂMÂNE 6 LUNI ÎN DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ȘI ÎN SERVICIILE DE AMBULAȚĂ!

Distribuie pe:

La propunerea Ministerului Sănătății (MS), Guvernul României a aprobat, în ședința din 8 octombrie 2020, o hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea MS.

Conform actului normativ adoptat, se prelungește cu încă 6 luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual, necesar în cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și serviciilor de ambulanță și Serviciul de ambulanță București-Ilfov.

“Măsura este necesară având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, care duce și la suplimentarea atribuțiilor personalului medical din cadrul direcțiilor de sănătate publică și ale serviciilor de ambulanță, în această perioadă.

Astfel, începând cu data de 12 octombrie 2020, pe o perioadă de 6 luni, numărul maxim de posturi din direcțiile de sănătate publică și serviciile de ambulanță se suplimentează cu 2.000 de posturi, din care 1.000 de posturi pentru direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar 1.000 de posturi pentru serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București - Ilfov”, precizează MS, într-un comunicat de presă.

 

Lasă un comentariu