PATRU MEDALII DE AUR LA CAMPIONATELE EUROPENE DE CANOTAJ. ROMÂNIA A FĂCUT SENZAȚIE LA COMPETIȚIA DIN POLONIA

Distribuie pe:

Delegația României a obținut patru medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj, care s-au desfășurat la Poznan, în Polonia. Echipajul feminin de 8+1 s-a impus în proba regină și a terminat în fața Germaniei și a Olandei. Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi au câștigat proba de dublu rame feminin. Podiumul a fost completat de Spania și Grecia. O altă medalie de aur a fost obținută și de echipajul format din Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc. Cei doi au terminat pe primul loc proba de dublu rame masculin. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost cele care au adus a patra medalie europeană de aur României, la dublu vâsle. Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc, dublu campioane mondiale și calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au obținut doar bronzul la dublu vâsle categorie ușoară. Echipajul de 8+1 masculin a câștigat argintul și, astfel, România a încheiat competiția cu șase medalii obținute de la cele 12 echipaje aliniate la start.

 

GHEORGHE HAGI, ALĂTURI DE MARADONA ȘI PELE LA NOMINALIZĂRILE PENTRU CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ DIN ISTORIE

Gheorghe Hagi (55 de ani) a fost nominalizat de prestigioasa revistă France Football pentru a face parte din echipa “Ballon d'Or Dream Team”. Hagi se luptă cu nume uriașe pentru unul dintre cele două locuri disponibile pentru postul de mijlocaș ofensiv. Iată ceilalți jucători nominalizați pentru postul de mijlocaș ofensiv: Roberto Baggio, Bobby Charlton, Alfredo Di Stefano, Enzo Francescoli, Ruud Gullit, Andres Iniesta, Raymond Kopa, Laszlo Kubala, Diego Maradona, Alessandro Mazzola, Pele, Michel Platini, Ferenc Puskas, Gianni Rivera, Juan Alberto Schiaffino Socrates, Francesco Totti, Zico și Zinedine Zidane. În 1994, după Campionatul Mondial din SUA, Gheorghe Hagi s-a clasat pe locul 4 în cursa pentru Balonul de Aur.

Gheorghe Hagi, o adevărată legendă în fotbalul românesc

Gheorghe Hagi este în continuare considerat “Regele” fotbalului românesc și cel mai bun jucător român din toate timpurile. Rămâne golgheterul echipei naționale, la egalitate cu Mutu (35 de goluri în 125 de selecții) și este printre puținii jucători care au jucat atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona. Hagi a debutat în fotbalul mare la doar 17 ani și 7 luni. După nici un an, Mircea Lucescu îl chema și la prima reprezentativă. Farul, Sportul și Steaua au fost echipele din România la care a jucat Hagi. Cu roș-albaștrii a cucerit Supercupa Europei, de 3 ori titlul de campion al României și de două ori Cupa României. În 1990, Hagi a făcut pasul spre străinătate. A semnat cu Real Madrid, unde a evoluat două sezoane (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri). A jucat și pentru rivala Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri), nu înainte de a bifa două sezoane în Italia, la Brescia. Și-a încheiat cariera la Galatasaray, în 2001, după 5 sezoane în care a cucerit 4 titluri, două Cupe, două Supercupe, Cupa UEFA și a doua Supercupă a Europei din carieră. Lider al Generației de Aur, Hagi a participat alături de națională la 3 Campionate Mondiale și la 3 Europene. Palmaresul lui Hagi în România totalizează 223 meciuri și 141 goluri, 3 titluri de campion și 3 Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984-1985 și 1985-1986.

 

MIREL RĂDOI ȘI-A FĂCUT TEMELE PENTRU MECIUL CU ALABA & COMPANIA

Mirel Rădoi și-a revenit după înfrângerea din Norvegia, la finalul căreia declara că vrea doar să limiteze scorul în partida cu Austria. Selecționerul și-a făcut temele în legătură cu adversarii de miercuri seară și știe ce trebuie făcut pentru ca “tricolorii” să iasă din această formă slabă, arătată în ultimele două meciuri. “Au fost două meciuri total diferite. Prima cu un caracter amical, au folosit un sistem cu trei pe linia de fund, apoi au schimbat sistemul. În schimb, în partida cu Irlanda de Nord și-au folosit principiile pe care le aveau până atunci. Ne va aștepta și pe noi același lucru. O echipă foarte compactă și agresivă, care caută duelurile unu la unu. Va încerca să joace la fel cum a făcut-o în tur. Un pressing avansat, fără să ne ofere spații. Va trebui să găsim spațiile libere foarte repede”, a spus selecționerul despre meciul de la Ploiești. Rădoi nu contestă că Austria pornește cu prima șansă, însă știe ce trebuie îmbunătățit, atât la nivel mental, cât și din punct de vedere sportiv. Selecționerul face trimitere la meciul de la Klangefurt, din urmă cu o lună, unde România a reușit să se impună, deși pornea, la fel ca acum, cu șansa a doua. “Din punct de vedere mental, Austria este favorită. Noi venim după două înfrângeri categorice, dar în timpul jocului se pot schimba multe. Și în Austria am fost outsideri, dar am câștigat. Din punct de vedere psihologic, jucătorii resimt ce s-a întâmplat în ultimele două partide. Trebuie să reglăm lucrurile din punct de vedere mental. Din punct de vedere sportiv, avem un singur antrenament. La nivel de mentalitate, va trebui să schimbăm cu toții ceva”, a mai spus Rădoi la conferința de presă. Criticat de oamenii de fotbal, pentru schimbările pe care le-a făcut în meciul cu Norvegia, față de cel cu Islanda, Rădoi nu este un caz singular. Modificări de efectiv au fost făcute și în naționala Austriei: “Pentru foarte multe echipe apar schimbări. Este această perioadă... Este foarte greu după această pandemie. De foarte multe ori apar schimbări”. România - Austria, în Nations League, se joacă miercuri seară, de la ora 21.45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

 

REAL MADRID A PRIMIT UNDĂ VERDE DE LA UEFA

Real Madrid a primit acceptul UEFA de a-și disputa meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor pe arena din cantonament, Stadionul Alfredo Di Stefano. Real Madrid evoluează și în LaLiga, pe arena de 6.000 de locuri din centrul propriu de pregătire de la Valdebebas, care este gazda echipei a doua a grupării, Real Madrid Castilla. Meciurile și le dispută fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Din vară, Stadionul Santiago Bernabeu a intrat într-un amplu proces de renovare, o investiție de peste 500 de milioane de euro. UEFA va lua din nou în discuție stadionul pe care vor juca elevii antrenați de Zinedine Zidane, dacă Real se califică în optimi. Madrilenii vor debuta în Grupa B, pe 21 octombrie, pe teren propriu, cu Șahtior Donețk. Nici ucrainenii nu pot juca pe propria arenă din Donețk, din cauza conflictului din regiune. Șahtior va evolua la Kiev, pe Stadionul Olimpic, pe care joacă și rivala Dinamo. Din Grupa B mai fac parte Inter Milano și Borussia Monchengladbach.

 

STANCIU, DUPĂ ÎNFRÂNGEREA CU NORVEGIA: ȘI NOI FACEM MARI SACRIFICII PENTRU ECHIPA NAȚIONALĂ, DAR DIN PĂCATE NU ESTE DE AJUNS”

Nicolae Stanciu a declarat, duminică seară, după meciul pierdut de echipa României în fața Norvegiei, scor 0-4, că este cel mai dezamăgitor faptul că tricolorii au făcut două jocuri foarte slabe, având în vedere și confruntarea cu Islanda, și nu știe cum își poate reveni. “Pentru mine, cu siguranță, este cel mai dureros moment, am pierdut și calificarea și primul loc din Liga Națiunilor, dar mai dezamăgitor este faptul că am făcut două jocuri foarte slabe și nu știu cum vom face să ne revenim pe viitor. Prima repriză din Islanda a fost foarte proastă, am început foarte slab jocul, venind de acolo după o calificare ratată era clar că moralul nostru nu e unul bun. Nu am reușit să practicăm un fotbal bun, să ne ridicăm la nivelul Norvegiei. Este dureros atât pentru noi, cât și pentru cei care ne urmăresc. Din tribună, ni se părea că norvegienii joacă cu lejeritate foarte mare, puteau să creeze oricând. Noi, crispați, am greșit destul de mult, de asta și scorul ăsta de 4-0. Și noi, care am intrat la 4-0, trebuia să facem ceva, să câștigăm dueluri, să luptăm cu ei. Am mai pierdut încă un meci după calificarea din Islanda și nu știu la ce să mă aștept de la meciul cu Austria”, a spus Stanciu la Pro X. El a precizat că fotbaliștii fac sacrificii pentru echipa națională: “Probabil multă lume se gândește că unii dintre noi venim doar să facem figurație la națională, dar nu este așa. Eu am o lună în cantonament, am stat în hotel la Praga, și acum la fel. Soția este singură la Praga, însărcinată, am văzut-o doar o zi într-o lună. Și noi facem mari sacrificii pentru echipa națională, dar, din păcate, nu este de ajuns. Nu cred că mai putem să vorbim că noi, românii, suntem mai tehnici decât Norvegia, decât suedezii, dacă nu luptăm, nu alergăm mai mult ca ei... Sper ca după meciul cu Austria să vorbim mai bine și să fim mai fericiți”. Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, scor 4-0 (2-0), pe stadionul Ullevaal din Oslo, de selecționata Norvegiei, într-un meci din prima grupă a Ligii B din cadrul Ligii Națiunilor. Au marcat Haaland '13, '64, '74 și Sorloth '39.

 

SE NAȘTE UN NOU STAR PORTUGHEZ! ESTE ATACANT ȘI COSTĂ 120 DE MILIOANE DE EURO

Gonçalo Ramos este numele fotbalistului în care Benfica își pune mari speranțe pentru a fi următorul produs de export. În acest sens, portughezii au decis să îi prelungească contractul tânărului atacant. Chiar dacă are un contract valabil până în 2024, Ramos (19 ani) a primit un nou contract, până în 2025, și cu el și clauză uriașă de reziliere: 120 de milioane de euro. Această decizie a fost luată de Benfica, după ce mai multe cluburi din Europa și-au manifestat interesul pentru fotbalistul născut la Lisabona. Ramos a jucat doar un meci în tricoul primei echipe, în sezonul trecut, când a marcat două goluri. El evoluează pentru echipa a doua a clubului și este internațional de tineret sub 20 de ani. Pe site-ul de specialitate transfermarkt.com, Ramos este cotat la 675.000 de euro. În urmă cu doar un an, Benfica a realizat cel mai important transfer din istorie. L-a vândut pe Joao Felix, pentru 126 de milioane de euro, la Atletico Madrid. În urmă cu doar câteva zile, portughezii l-au cedat pe Ruben Dias, la Manchester City, pentru 68 de milioane.

 

HAMILTON A EGALAT RECORDUL DE VICTORII DEȚINUT DE SCHUMACHER

Britanicul Lewis Hamilton a primit, duminică, după ce a egalat recordul de victorii al lui Michael Schumacher în Formula 1, o cască purtată, în competiții, de legendarul pilot german. Casca i-a fost înmânată lui Hamilton de fiul germanului, Mick Schumacher. Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, pe Nurburgring, Eifel Grand Prix, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Este a șaptea victorie din acest sezon pentru Hamilton. El a obținut a 91-a victorie din carieră, în Formula 1, egalând astfel recordul lui Michael Schumacher. Germanul a obținut 91 de victorii în perioadele 1991-2006 și 2010-2012.

 

RAFAEL NADAL ESTE REGE PE ZGURĂ! L-A ÎNVINS, FĂRĂ DREPT DE APEL, PE DJOKOVIC ÎN FINALA DE LA ROLAND GARROS

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a câștigat, duminică, pentru a 13-a oară, a patra oară consecutiv, turneul de la Roland Garros. Este al 20-lea trofeu de grand slam pentru Nadal, care l-a egalat astfel pe Roger Federer. Nadal l-a învins în finală pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, scor 6-0, 6-2, 7-5, în două ore și 41 de minute.

 

Lasă un comentariu