CEI MAI FRUMOȘI OCHI DIN LUME

Distribuie pe:

Membrii unui trib din Indonezia au ochii de un albastru intens, electric, explicația ținând de o afecțiune genetică.

Indonezia, cea mai mare țara insulară din lume, cu peste 17.000 de insule, este căminul mai multor culturi (se vorbesc peste 700 de limbi și de dialecte).

Pe una dintre insule (Buton), unii dintre indigeni suferă de o afecțiune genetică ciudată, nu-mită sindromul Waardenburg, care poate provoca schimbarea culorii ochilor într-un albastru intens, electric.

Korchnoi Pasaribu, un geolog pasionat de fotografie, originar din insula indoneziană Java, a reușit să surprindă privirile hipnotizante ale indigenilor din Buton și a postat imaginile pe Instagram, acestea stârnind un interes deosebit pe internet și fiind preluate de publicații din toată lumea.

“Nu este primul trib pe care l-am vizitat, dar este cel mai deosebit. Posibilitatea de a avea sindromul Waardenburg este de 1 la 42.000, iar șansele de a întâlni mai mulți oameni din același grup, cu această mutație genetică, sunt și mai mici.

Știam de ei de anul trecut (2019), dar abia pe 17 septembrie 2020 am reușit să îi fotografiez. Am fost foarte fericit că, în sfârșit, i-am pozat”, a declarat Pasaribu pentru revista locală Bored Panda, citată de HotNews. (L.P.)

Lasă un comentariu