CE URMEAZĂ PENTRU ROMÂNIA DUPĂ EȘECURILE CU NORVEGIA ȘI AUSTRIA DIN LIGA NAȚIUNILOR: 3 SCENARII POSIBILE

Distribuie pe:

Tricolorii nu mai au cum să câștige grupa din Liga Națiunilor, după înfrângerea de la Ploiești, iar obiectivul pentru ultimele două jocuri a devenit conservarea poziției a treia. România a picat pe locul 3 al grupei, după eșecurile cu Norvegia și Austria, scor 0-4, respectiv 0-1. Aflată la cinci puncte de Norvegia și Austria și cu două jocuri rămase de disputat, România se mai poate încadra în trei scenarii la finalul Ligii Națiunilor: Scenariul realist: România termină pe locul 3 și păstrează șanse de a intra în urna a doua la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial din 2022. Cel mai bun scenariu: România învinge Norvegia și Irlanda de Nord, Austria învinge Norvegia, iar tricolorii termină pe locul 2 și își asigură un bilet la barajul din finalul preliminariilor de Mondial. Cel mai rău scenariu: România obține mai puține puncte decât Irlanda de Nord în ultimele două etape, pierde la Belfast, iar în acest caz ar ajunge pe locul 4. O înfrângere în fața Irlandei de Nord ar consemna mai mult ca sigur ratarea urnei a doua, la tragerea la sorți pentru CM 2022 și automat retrogradarea în Liga C a Ligii Națiunilor. Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor: 1. Norvegia - 9 puncte (golaveraj 11-3), 2. Austria - 9 puncte (6-4), 3. România - 4 puncte (4-8), 4. Irlanda de Nord - 1 punct (2-8). Programul grupei României din Liga Națiunilor: 15 noiembrie, ora 21.45 / România - Norvegia, 15 noiembrie, ora 21.45 / Austria - Irlanda de Nord, 18 noiembrie, ora 21.45 / Irlanda de Nord - România, 18 noiembrie, ora 21.45 / Austria - Norvegia. Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct la Mondial sau clasate pe loc de baraj în preliminarii) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2, într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial. În actualul clasament FIFA, pe baza căruia vor fi realizate urnele valorice la tragerea pentru CM 2022, tricolorii se află în prezent pe locul 34 în lume și 20 în Europa, ceea ce le-ar asigura, la limită, prezența în urna a doua valorică și evitarea mai multor adversari tari. Dacă România va obține un rezultat pozitiv la Belfast, există șanse mari ca tricolorii să rămână în a doua urnă valorică. Cum arată primele două urne în acest moment: Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Croația, Italia, Țările de Jos, Germania, Elveția. Urna 2: Danemarca, Suedia, Polonia, Țara Galilor, Ucraina, Austria, Serbia, Turcia, Rusia, România. Tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 va avea loc în decembrie. Turneul final va fi găzduit de Qatar.

 

SIMONA HALEP A FOST NOMINALIZATĂ PENTRU TITLUL DE JUCĂTOARE A LUNII SEPTEMBRIE

Simona Halep, numărul 2 mondial, este nominalizată de WTA, alături de japoneza Naomi Osaka și de belarusa Victoria Azarenka, pentru titlul de jucătoarea lunii septembrie. Halep a câștigat luna trecută turneul de la Roma, Osaka a triumfat la US Open, iar Azarenka a obținut, în 29 august, trofeul Western @ Southern Open. Nominalizatele pot fi votate pe site-ul WTA, până vineri, la ora 23.59 EST. În august, jucătoarea lunii a fost Simona Halep.

 

A DEBUTAT LIGA NAȚIONALĂ LA HANDBAL FEMININ

Miercuri a debutat Liga Națională de handbal feminin, cu turneul de la Ploiești, unde s-au disputat doar trei partide din patru programate. Cinci echipe au testări pozitive în lot, iar două nu s-au prezentat. Rezultatele înregistrate în meciurile de miercuri sunt: Rapid București - CSM Slatina 19-19, CSM Galați - Gloria Bistrița 18-24, Gloria Buzău - CSM București 20-32. Echipele HC Zalău și ACS Chișineu Criș nu s-au prezentat la turneu, din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19 din loturi, astfel că, potrivit regulamentului, vor pierde cu 0-10 meciurile cu Minaur Baia Mare, respectiv Universitatea Cluj. Și echipele Rapid București, Universitatea Cluj și Gloria Buzău au anunțat că au cazuri de Covid-19 în loturi și s-au prezentat la turneu doar cu jucătoarele care au teste negative. Rapid a anunțat trei cazuri, “UDMR” Cluj 2, iar Gloria Buzău unul. “Pentru că am așteptat cu nerăbdare debutul nostru în prima ligă, am informat FRH și DSP, primind avizul necesar pentru a juca la turneul de la Ploiești”, au anunțat oficialii prahoveni.

 

TREI ÎNFRÂNGERI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ PENTRU NAȚIONALA ROMÂNIEI

Reprezentativa României a fost învinsă, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecționata Austriei, într-un meci din etapa a IV-a a Grupei I din Divizia B a Ligii Națiunilor. Golul a fost marcat de Schopf, în minutul 76. Meciul a fost arbitrat de polonezul Daniel Stefanski, ajutat de asistenții Marcin Boniek și Dawid Igor Golis și de rezerva Damian Sylwestrzak. Pentru România urmează, la 15 noiembrie, meciul de pe teren propriu cu Norvegia. În primele trei etape, tricolorii au remizat acasă cu Irlanda de Nord, scor 1-1, au învins în deplasare Austria, scor 3-2, și au pierdut la Oslo în fața Norvegiei, scor 0-4.

 

FOTBALISTUL CARE A STRÂNS MILIOANE DE EURO PENTRU SĂRACI...

Marcus Rashford a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a, pentru acțiunea sa împotriva sărăciei infantile, pe durata pandemiei de Covid-19. Fotbalistul lui Manchester United a cunoscut mii de cazuri și afirmă că este îngrozit de câte persoane suferă din cauza sărăciei în Marea Britanie. “În fiecare zi sunt șocat! Nu-ți dai seama decât atunci când vezi cifrele, iar eu am vizitat mai multe familii, am reușit să ajut și aud cum sunt afectați oamenii și cum li se schimbă viețile. Numărul persoanelor care suferă este năucitor, la fel și cel al persoanelor care nu știu de unde să ceară ajutor. Sunt multe lucruri care ar șoca multă lume dacă ar afla detaliile acestei probleme. Eu cred că sunt mulți care nu cunosc detaliile, iar eu eram unul dintre ei. Pentru mine, personal, e foarte trist să știu că sărăcia va continua să existe. Și eu am fost în această situație când eram copil, dar multe dintre familii se află în situații mult mai grave decât cea în care am fost eu, așa că pot doar să-mi imaginez ce simt părinții și copiii care își doresc doar binele unii altora”, a declarat Rashford, conform Goal.com.

 

UN NOU CAZ DE CORONAVIRUS CONFIRMAT ÎN NAȚIONALA DE TINERET A ROMÂNIEI

FRF informează că jucătorul echipei naționale de tineret, care a prezentat simptome de Covid-19, este infectat cu virusul Sars-Cov-2. “Din păcate, rezultatul testului efectuat de jucătorul care a prezentat simptome și care a fost izolat în ziua meciului cu Malta este pozitiv. În aceste condiții, s-a ajuns la trei cazuri pozitive în delegația Under 21: doi jucători și un membru al staff-ului. Toți trei se află izolați”, arată FRF. Forul de la Casa Fotbalului anunța, miercuri, că un fotbalist din lotul echipei naționale de tineret a prezentat simptome de Covid-19 și a fost testat. “Unul dintre fotbaliștii din lotul de la U21 a prezentat simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Fotbalistul s-a simțit rău înainte de plecarea la stadion, motiv pentru care nu a mai făcut deplasarea la Giurgiu. Acesta a acuzat o stare de greață și, având în vedere cele două cazuri de Covid-19 confirmate la lotul Under 21, s-a decis izolarea acestuia. În această dimineață i s-a făcut testul și se așteaptă rezultatul acestuia”, a precizat FRF. România a învins, marți, la Giurgiu, cu scorul de 4-1 (4-0), reprezentativa Maltei, în penultimul meci al tricolorilor “mici”, în Grupa a VIII-a a preliminariilor Campionatului European din 2021. Înaintea acestui meci au fost înregistrate două cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus, jucătorul Alexandru Pașcanu și antrenorul secund Răzvan Rotaru.

 

Lasă un comentariu