“ARTA PERSEVERENȚEI”

Distribuie pe:

În perioada Decembrie 2019 - Octombrie 2020, Fundația Transilvană Alpha a desfășurat proiectul “Arta perseverenței” - Activități de terapie prin artă pentru copiii cu dizabilități din Centrul de Îngrijire și Recuperare PERSEVERENȚA, proiect finanțat de Fundația Pentru Comunitate și MOL România, prin Programul MOL Pentru sănătatea copiilor.

Prin intermediul acestui proiect, copiii cu dizabilități din Centrul PERSEVERENȚA s-au bucurat de activități săptămânale de terapie prin artă, desfășurate conform unei tematici lunare prestabilite, astfel: Decembrie - Muzica, Ianuarie - Pictura, Februarie - Dans, Martie - Teatru, Iunie - Lucru manual, Iulie - Olărit, August - Fotografie, Septembrie - Artă populară.

Grupul țintă a fost format din 20 de copii cu dizabilități multiple și severe, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale PERSEVERENȚA al Fundației Transilvană Alpha din Târgu-Mureș. Copiii au beneficiat săptămânal de activități de terapie prin artă susținute de un instructor absolvent al Universității de Arte, dar și de specialiști și angajați ai Fundației Transilvană Alpha.

Scopul proiectului a fost diversificarea intervențiilor terapeutice oferite copiilor cu dizabilități din Centrul PERSEVERENȚA, cu activități realizate prin intermediul diferitelor tipuri de artă, având ca rezultat: dezvoltarea creativității, a atenției, a capacității de exprimare, creșterea stimei de sine, dobândirea sentimentului de competență, formarea sau dezvoltarea unor abilități cognitive și socio-emoționale, cu efect general asupra îmbunătățirii calității vieții copiilor cu nevoi speciale.

Toate aceste activități au contribuit de asemenea și la dezvoltarea motricității, a limbajului verbal și non-verbal, la construirea motivației prin stârnirea curiozității și a îndrumării spre reușită a copiilor cu nevoi speciale.

Cu ocazia finalizării proiectului vom organiza o expoziție cu lucrările realizate de copii pe parcursul proiectului și o expoziție foto inedită, modelele fiind chiar copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA. Vernisajul va avea loc joi, 15 octombrie, de la ora 14.30, în incinta Shopping City Târgu-Mureș.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu