DORINEL MUNTEANU CANDIDEAZĂ PENTRU SENATUL ROMÂNIEI: “M-AM HOTĂRÂT SĂ JOC UN ALT FEL DE MECI”

Distribuie pe:

Dorinel Munteanu a intrat în politică și va candida la Senatul României pe listele PMP Cluj. Dacă va ajunge senator, fostul mijlocaș din Generația de Aur promite să vină cu proiecte pentru dezvoltarea sportului din România. Liber de contract după ce în iunie s-a despărțit de Reșița, Dorinel Munteanu a decis să intre în politică. Potrivit dej24.ro, fostul mare mijlocaș român va fi pe listă pentru alegerile parlamentare din acest an. Dorinel Munteanu va candida pentru un loc în Senatul României, din partea PMP, partid al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu. Fostul component al Generației de Aur candidează la Cluj, acolo unde le-a antrenat pe CFR Cluj și U Cluj: “Sunt foarte mândru că am antrenat cel mai mare brand al Ardealului, echipa U Cluj. M-am hotărât să joc un alt fel de meci la Cluj, de unde am oportunitatea să aduc la masa Parlamentului sportul românesc și să ofer măsuri concrete pentru dezvoltarea lui”, a declarat candidatul PMP Cluj la Senatul României, Dorinel Munteanu. Dacă va reuși să câștige un mandat de senator, “Dorinel Munteanu va pregăti o serie de amendamente pentru dezvoltarea infrastructurii sportive, precum îmbunătățirea condițiilor de antrenament atât pentru fotbal, cât și pentru sportul de masă”, anunță PMP Cluj, prin intermediul unui comunicat oficial. Dorinel Munteanu a candidat și pentru Consiliul Local al municipiului Galați din partea PMP, el fiind primul nume pe lista formațiunii politice. Dorinel Munteanu nu a intrat în Consiliul Local Galați pentru că PMP nu a obținut numărul de voturi necesar. Dorinel Munteanu nu este însă singurul sportiv român care cochetează cu politica. În acest an, la alegerile locale, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu și Cornel Dinu au intrat în Consiliul General al Municipiului București. Ultimii doi au renunțat însă la mandat. De asemenea, Gabi Mureșan, fost mijlocaș la CFR Cluj, a câștigat alegerile pentru Primăria Apold, o localitate din județul Mureș.

 

VICTORII PENTRU UNIREA UNGHENI ȘI AVÂNTUL REGHIN ÎN LIGA 3

Echipele mureșene s-au impus în etapa a 6-a din Liga a III-a de fotbal, seria a 9-a. Vineri, 16 octombrie, Unirea Ungheni a câștigat cu 2-1 duelul de pe teren propriu cu CS Ocna Mureș. Golurile de la Ungheni au fost marcate de Sebastian Bucur (15') și Victor Caliani (84'), respectiv Florin Socaci (82'). Echipa Avântul Reghin s-a impus clar, cu 4-1 în deplasare, în meciul cu Unirea 1924 Alba Iulia. Golurile de pe stadionul “Cetate” din Alba Iulia au fost marcate de Alexandru Giurgiu (în minutul 13 - din penalty), respectiv Adrian Murar (9' și 68' - ambele din lovituri de la 11 metri), Vlad Bujor (38') și Ovidiu Covaciu (90'+4'). În clasament pe primul loc în seria a 9-a se află CSO Cugir (cu 18 puncte), urmată de Unirea Dej (cu 12 puncte) și Unirea Ungheni (tot cu 12 puncte). CSM Avântul Reghin se menține pe poziția a 4-a (acum cu 10 puncte).

 

AFRICA DE SUD, DEȚINĂTOAREA TROFEULUI, NU VA PARTICIPA LA EDIȚIA DIN ACEST AN A RUGBY CHAMPIONSHIP

Campioana mondială en-titre, Africa de Sud, a anunțat că nu va participa la Rugby Championship, un campionat al naționalelor din Emisfera de Sud care ar urma să aibă loc în perioada 7 noiembrie-12 decembrie, organizat anul acesta exclusiv în Australia, din cauza pandemiei de corona-virus, transmite AFP. Springboks, care nu au mai jucat de la titlul cucerit în Japonia în 2019, au explicat alegerea prin restricțiile impuse de guverne pentru călătorii, sănătatea jucătorilor și alte probleme de siguranță. Rugby Championship, care reunește în mod tradițional Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă și Argentina, a dat un răgaz de 48 de ore naționalei sud-africane pentru a se decide dacă își va apăra sau nu titlul. “Este cu adevărat dezamăgitor pentru suporterii și partenerii comerciali, dar consecințele pandemiei fac imposibilă trimiterea unei echipe fără a pune sub semnul întrebării sănătatea jucătorilor, dincolo de dificultățile logistice”, a explicat conducătorul rugby-ului sud-african, Jurie Roux. Jucătorii sud-africani abia au reluat competiția, iar selecționerul Jacques Nienaber a apreciat că participarea lor la meciuri de calibru internațional ar fi un risc pentru sănătatea lor fără o pregătire adecvată. Rugby Championship luase în considerare la un moment dat să invite selecționata Barbarians, în locul Africii de Sud, în cazul în care echipa B a Australiei nu va participa la competiție, pentru a menține sistemul de joc, cu patru echipe, înainte de a decide să revină la formatul original, în trei, de dinainte de 2012, când a fost integrată Argentina. Australia va înfrunta Noua Zeelandă pe 31 octombrie, la Sydney, înaintea meciului retur de la Brisbane, din 7 noiembrie, iar apoi fiecare echipă va înfrunta Argentina în următoarele două săptămâni. Noua Zeelandă a obținut dreptul de a juca ultimul meci înaintea datei de 12 decembrie, pentru a nu petrece sărbătorile de Crăciun în carantină. Prevăzut inițial în luna august, turneul, creat în 2012, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

 

STOP JOC ÎN CEHIA! CAMPIONATUL CEH A FOST ÎNTRERUPT DOUĂ SĂPTĂMÂNI DIN CAUZA PANDEMIEI DE COVID-19

Campionatul de fotbal din Cehia a fost întrerupt două săptămâni din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, informează lequipe.fr. Din cauza situației dificile din țară, guvernul ceh a impus noi măsuri stricte, în special prin închiderea școlilor. Sportul nu a fost ocolit, astfel că toate competițiile interne au fost oprite până cel puțin la începutul lunii noiembrie. Etapa din acest weekend a fost amânată, la fel următoarele două. Cluburile profesioniste au obținut permisiunea de

a-și putea continua antrenamentele în acest interval. În același timp, meciurile internaționale care erau deja planificate pot fi organizate, așa că Sparta Praga, echipa lui Nicolae Stanciu, o va putea primi pe Lille în Europa League, joi, cu porțile închise, la fel Slovan Liberec, care va evolua, acasă, cu belgienii de la Gent. Cehia a raportat în ultimele 24 de ore 2.660 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 50 de decese. În total, în țara cu peste zece milioane de locuitori s-au infectat 171.487 de persoane și au murit 1.402.

 

CSM BUCUREȘTI - FERENCVAROS 25-19. VICTORIE PENTRU TIGROAICE”!

CSM București a învins-o pe Ferencvaros, scor 25-19 și a ajuns la șase puncte și pe locul trei în grupa din Liga Campionilor la handbal feminin. Neagu a revenit pe teren, iar CSM a câștigat în Liga Campionilor. S-a impus pe teren propriu cu Ferencvaros, scor 25 la 19. În prima repriză, CSM a fost condusă până în minutul 24, când Neagu a marcat și și-a dus echipa pentru prima dată în avantaj pe tabelă. Scorul la pauză a fost 12 la 10 pentru tigroaice. CSM și-a mărit avantajul în startul reprizei secunde, când s-a dus la 4 goluri. Unguroaicele nu au putut ține pasul cu jucătoarele din București, iar scorul de pe tabelă a luat proporții. Neagu a încheiat meciul cu 6 goluri, dar cea mai bună marcatoare a partidei a fost Dembele, cu 9 reușite. După 4 etape, echipa lui Adi Vasile are 6 puncte și a urcat pe locul 3 în Grupa A, la un punct de liderul Vipers Kristiansand și de Rostov-Don. Duminica viitoare, CSM va da piept cu Bietigheim, codașa grupei.

 

UN TURNEU DE TENIS A FOST ANULAT DIN CAUZA CORONAVIRUSLUI! ORGANIZATORII AU LUAT DECIZIA

Turneul de tenis de la Limoges, prevăzut în perioada 14-20 decembrie, a fost anulat deoarece măsurile sanitare pentru Openul Australiei riscau să antreneze o participare redusă a jucătoarelor, au anunțat organizatorii, informează lefigaro.fr. Turneul este direct afectat de faptul că jucătoarele care participă la turneul din Australia vor trebui să meargă încă de la mijlocul lunii decembrie pentru a sta două săptămâni în carantină înainte de Grand Slam-ul din ianuarie. “Aceste dispoziții sunt de natură să priveze turneul de participarea unor jucătoare din primele 150, ceea ce ar împiedica garantarea unui turneu de nivel înalt”, au anunțat organizatorii. Până la finalul anului mai sunt programate doar turnee WTA: cel de la Ostrava, care începe luni, și turneul de la Linz, prevăzut în perioada 9-15 noiembrie.

 

 

Lasă un comentariu