PROIECT #INTEGRITATE2020 - CONCURS DE FILM DE SCURT METRAJ CU TEMATICĂ ANTICORUPȚIE

Distribuie pe:

În perioada octombrie - decembrie 2020, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România organizează, la nivel național, proiectul #Integritate2020. Se urmărește, astfel, implicarea tinerilor cu vârsta peste 16 ani și a tuturor cetățenilor în lupta anticorupție, prin realizarea unor filme educative de promovare a integrității , cu durata cuprinsă între 3 și 5 minute, în cadrul unui Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție. Participanții sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament etic integru și a unei atitudini civice proactive și responsabile.

Pasionații de film se pot înscrie la concurs la una dintre cele două secțiuni: profesioniști sau amatori. Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate accesând site-ul https://rofaracoruptie.ro/. Premiile în valoare de 2.000 de euro sunt asigurate de Auchan Romania, iar filmele declarate câștigătoare vor fi premiate în cadrul evenimentului Gala Integrității, din 9 decembrie 2020, de Ziua Internațională Anticorupție, urmând a fi difuzate și în contextul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2021.

 

TOLERANȚĂ ZERO PENTRU INFRACȚIUNILE DE CORUPȚIE

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero pentru infracțiunile de corupție și pe această cale cetățenii sunt îndemnați să ia atitudine și să sesizeze orice faptă de corupție la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 sau la numărul de telefon al Serviciului Județean Anticorupție Mureș, 0265/202.354. De asemenea, sesizările cetățenilor privind săvârșirea unor fapte de corupție pot fi înaintate și în format electronic, pe adresele petitii.dga@mai.gov.ro și mures.dga@mai.gov.ro, sau la sediul Direcției Generale Anticorupție din municipiul Târgu-Mureș, str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, județul Mureș, conform Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

Lasă un comentariu