RECTORUL UMF TÂRGU MUREȘ - PE LISTA PSD PENTRU PARLAMENT

Distribuie pe:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ieri că Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureș, s-a înscris în PSD și va fi pe listele formațiunii la alegerile pentru Parlament.

“Noi considerăm că lipsa cronică de specialiști în actualul Guvern este cea mai mare problemă a României și a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Toate deciziile Guvernului nu au ținut cont de părerile specialiștilor și au fost luate numai prin prisma unui interes politic și electoral. Scenariul roșu cu care se confruntă astăzi Bucureștiul dovedește acest lucru și lipsa totală de soluții, mai ales în ceea ce privește prevenirea răspândirii pandemiei. Ne aflăm în fața celei mai mari crize sanitare și din punctul nostru de vedere și al specialiștilor din PSD și una dintre cele mai mari crize economice”, a declarat Ciolacu la sediul PSD.

El a anunțat în acest context înscrierea în PSD a rectorului UMF Târgu-Mureș.

“Noi, PSD, vom continua pe calea noastră și astăzi doresc să vi-l prezint pe (...) rectorul Facultății UMF din Târgu-Mureș, un specialist în dublă calitate atât ca rector, cât și ca medic ATI. Vă mulțumesc că ați răspuns invitației mele și a domnului profesor Dîncu, și sper că în viitorul Parlament să dați culoare legislației atât din domeniul medical, cât și din domeniul educației”, a afirmat Ciolacu.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a precizat că rectorul UMF Târgu-Mureș se va regăsi pe primul loc pe listele pentru Senat.

“Consiliul Național a început prin departamente să lucreze la punerea în practică a acelor criterii pe care le-am stabilit și le-am votat în Consiliul Politic Național. Aceste criterii sunt respectate din ce în ce mai mult de organizațiile județene. (...) Rămâne autonomia organizațiilor județene. Unul dintre criteriile cele mai importante este revigorarea activității parlamentare. (...) Astăzi îl prezentăm pe un om care este unul dintre cei mai respectați din comunitatea medicală și a învățământului superior din România. Va fi pe locul 1 la Senat, a fost propus de colegii noștri din Târgu-Mureș. Este vorba de domnul rector Leonard Azamfirei”, a afirmat Dîncu.

 

ORBAN, DESPRE CANDIDATURILE LUI RAFILA ȘI STREINU-CERCEL DIN PARTEA PSD LA PARLAMENTARE: VOR FI HULIȚI

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, consideră că Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel “vor fi huliți” pentru că au decis să candideze la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD și că opiniile pe care le vor exprima cei doi în legătură cu pandemia “nu mai au niciun fel de credibilitate”.

“Cum să te duci tu, Alexandru Rafila și Streinu-Cercel, care ai fost în frontul de luptă anti-COVID, să te duci să candidezi la PSD? Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD, care a torpilat sistematic, de șapte luni de zile, tot efortul autorităților și al specialiștilor făcut pentru a limita creșterea numărului de cazuri? Eu, personal, nu pot să înțeleg, este o decizie pentru care vor fi huliți, vă spun sincer. Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă, legate de pandemie. (...) Când suntem într-o creștere a numărului de cazuri, când e nevoie de fiecare om care este implicat, mi se pare o greșeală gravă pentru ei, ca oameni care au fost implicați în activitate și au avut rezultate. Să te duci să îți depui candidatura la PSD mi se pare un fel de abandon în luptă”, a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Liderul PNL a adăugat că, din punctul său de vedere, PSD reprezintă, astăzi, “pericolul cel mai mare pentru România”.

“Pericolul cel mai mare pentru România, astăzi, este PSD. Tot ce face PSD îl transformă într-un dușman grav al viitorului, al șansei României de a avea un viitor, de a avea dezvoltare, de a avea cu adevărat șansa de a-și reveni și de a sta pe picior de egalitate la masa națiunilor dezvoltate. PSD este un partid dușman al României”, a mai spus Ludovic Orban.

 

OPERAȚIUNI DE POLIȚIE ÎN DESFĂȘURARE ÎMPOTRIVA A ZECI DE INDIVIZI” DIN MEDII ISLAMISTE

Poliția franceză a lansat luni dimineață operațiuni împotriva a “zeci de indivizi” din mișcarea islamistă, după decapitarea unui profesor, victima unei “fatwa” (decret religios islamic), a anunțat ministrul de interne Gérald Darmanin, potrivit AFP.

Aceste operațiuni de poliție, decise în urma Consiliului de apărare ținut duminică, au început luni dimineață și vor continua în zilele următoare.

Operațiunile nu vizează indivizi “în legătură neapărat cu ancheta” cu privire la asasinarea profesorului de istorie Samuel Paty la Conflans Saint-Honorine, în regiunea pariziană, ci vor să “transmită un mesaj: (...) niciun minut de pauză pentru inamicii Republicii”, a afirmat Gérald Darmanin.

După asasinatul de vineri, “mai mult de 80 de anchete” au fost deschise pentru ură în mediul online și au avut loc arestări, a adăugat ministrul, afirmând că vrea să dizolve câteva asociații, printre care Colectivul contra islamofobiei în Franța (CCIF).

Potrivit ministrului de interne, “51 de structuri asociative vor fi vizitate în cursul săptămânii de serviciile de stat, iar mai multe dintre ele, la propunerea mea, vor fi dizolvate de Consiliul de miniștri”.

CCIF este “în mod clar implicat” și “anumite elemente ne permit să considerăm că este un inamic al Republicii”, a adăugat el.

CCIF “primește ajutoare de stat, deduceri fiscale și denunță islamofobia de stat”, a mai spus ministrul.

Darmanin a mai citat ONG-ul Baraka City, fondat de musulmani cu profil salafist, al cărui președinte Driss Yemmou a fost plasat joi sub control judiciar în cadrul unei anchete pentru hărțuire pe rețelele sociale.

Contul de Facebook al asociației este urmărit de peste 715.000 de persoane.

Referindu-se la o “fatwa” contra profesorului ucis, ministrul i-a avut în vedere în special pe tatăl unei eleve de la colegiul din Conflans Saint-Honorine și pe militantul islamist radical Abdelhakim Sefrioui. “Ei au lansat în mod evident o fatwa contra profesorului”, a spus Darmanin.

Cei doi bărbați fac parte dintre cele unsprezece persoane plasate în detenție provizorie în ancheta referitoare la atentatul comis vineri de un refugiat cecen în vârstă de 18 ani.

 

INSTITUTUL CANTACUZINO VA IEȘI PE PIAȚĂ CU MEDICAMENTUL IMUNOMODULATOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI, SUSȚINE MINISTRUL APĂRĂRII

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, anunță că Institutul Cantacuzino va scoate pe piață, până la sfârșitului anului, un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători, un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante.

“Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp și-au focalizat foarte mult atenția pe ceea ce înseamnă sporirea capacității de testare. Totodată lucrează la un medicament imunomodulator, va ieși curând pe piață, și a luat măsuri ca vechea linie de producție a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcțiune și să înceapă testele, astfel încât, așa cum și-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieși până la sfârștiul anului”, a arătat Nicolae Ciucă.

Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au dezvoltat un nou produs imunomodulator, care are proprietăți de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

 

OPT PERSOANE PROPUSE CA AMBASADORI, AUDIATE ÎN COMISIILE DE SPECIALITATE

Opt persoane propuse a fi numite ca ambasadori ai României în străinătate vor fi audiate azi, de la ora 12.00, în Comisiile reunite pentru politică externă și Comisiile pentru comunitățile de români din afara țării, de la Senat și Camera Deputaților.

Este vorba despre Simona-Mirela Miculescu, propusă ca ambasador la Paris - UNESCO; Antoaneta-Maria Barta - în Republica Cehă; Cristina Romila - în Republica Socialistă Vietnam și în Regatul Cambodgia și Maria Ligor - propusă pentru Finlanda.

Audierile din Parlament îi vizează și pe Lucian Fătu, propus ambasador în Regatul Țărilor de Jos (Olanda), dar și pe Camelia Ion-Radu, propusă pentru Republica Peru, Statul Plurinațional al Boliviei și Republica Ecuador.

Ana Voicu este propusă pentru a fi ambasador în Republica Orientală a Uruguayului, iar Matei-Viorel Ardeleanu în Muntenegru.

Pe 7 octombrie, comisiile reunite ale Parlamentului au audiat alți 8 candidați propuși ca ambasadori, toți primind aviz favorabil.

 

TERMENUL DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR PENTRU CONSILIUL LEGISLATIV – PRELUNGIT DIN NOU

Termenul de depunere a candidaturilor pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ a fost din nou prelungit, până marți, la ora 12.00, au decis luni Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

Motivul prelungirii este că până în prezent nu a fost depusă nicio candidatură.

De asemenea, potrivit deciziei conducerii Parlamentului, tot pentru această dată a fost prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

Dacă până azi, la ora 12.00, vor fi depuse candidaturi pentru aceste funcții, plenul Parlamentului se va reuni în ședință comună tot azi, de la ora 16.00, cu prezența fizică a deputaților și senatorilor, pentru a face numirile.

Lunea trecută, Birourile permanente prelungiseră pentru o săptămână acest termen tot pe motiv că nu au fost depuse candidaturi pentru aceste funcții rămase vacante în urma demisiilor lui Șerban Iliescu (din funcția de președinte al Consiliului Legislativ) și a lui Sorin Gheorghe Popescu (președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ).

 

 

 

Lasă un comentariu