MINISTRUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI, IONUȚ STROE, LA ACEEAȘI MASĂ CU REPREZENTANȚII FEDERAȚIILOR. “NE DORIM COMPETIȚII SIGURE ȘI CÂT MAI PUȚINE INFECTĂRI”

Distribuie pe:

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a afirmat, luni, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții federațiilor, că este un moment greu pentru sportul românesc în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus și că își dorește continuitate la sporturile care își desfășoară activitatea în săli. “Toți suntem îngrijorați de situația epidemiologică care există în țară, de creșterea numărului de infectări, am auzit în ultimele zile chiar multe discuții despre meciuri amânate la baschet, volei, chiar despre unele turnee anulate, și am considerat necesar să avem acest dialog. Este un moment extrem de greu pentru toate sporturile și ne dorim continuitate, în special pentru cele care își desfășoară activitatea în sală, și am dorit să avem direct de la reprezentanții acestora o evaluare a situației, pentru desfășurarea în bune condiții a activității sportive, a competițiilor”, a declarat Stroe, conform unui comunicat al MTS. El a precizat că este necesară respectarea cadrului legislativ pentru protejarea sportivilor astfel încât să-și poată continua activitatea: “La sport avem cel mai clar cadru legislativ dintre toate domeniile, cele mai detaliate reguli pentru a proteja sănătatea și siguranța sportivilor astfel încât să-și continue activitatea. Ne dorim competiții sigure și cât mai puține infectări. Este o luptă pe care trebuie să o ducem împreună, cu ajutorul federațiilor, ne bazăm pe experiența lor și pe angajamentul ferm că vor face tot ce e posibil pentru a ține lucrurile sub control. Repet, pandemia este cea care a oprit sportul, meciurile, noi facem eforturi să o ținem sub control. Este important să respectăm cu strictețe măsurile care reglementează ceea ce înseamnă acum practicarea sportului, tocmai pentru a ne putea continua activitatea”. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a avut luni o întâlnire de lucru cu reprezentanții federațiilor naționale sportive - sporturi de sală, ce au programate competiții în această lună. Întâlnirea vine pe fondul creșterii numărului de infectări cu coronavirus în România. La întâlnire au participat reprezentanții: FR Baschet, FR Handbal, FR Volei, FR Polo, FR Tenis de masă, FR Hochei pe gheață, FR Judo, FR Box, FR Lupte, FR Kempo, FR Taekwondo WT.

 

STEAUA, REPARTIZATĂ ÎN GRUPA A, CSM ORADEA ÎN B, DACĂ VOR CÂȘTIGA CELE DOUĂ TURNEE PRELIMINARE ALE LIGII CAMPIONILOR LA POLO

Forul european de natație (LEN) a anunțat, luni, componența grupelor Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorți. Steaua București ar urma să joace în grupa A, iar CSM Oradea în B, însă doar dacă vor câștiga turneele preliminare, la care iau startul 18 cluburi. Meciurile de calificare vor avea loc în Italia și Ungaria, între 11-15 noiembrie. Ambele grupe au fost împărțite în subgrupe, astfel că Steaua București va juca în subgrupa A1 (Siracusa), cu Ortigia, Barcelona, Jadran Split și Primorac, iar CSM Oradea în grupa B2 (Budapesta), cu Vouliagmeni, Brescia și ENKA Istanbul. Alte opt echipe se vor înfunta în celelalte două subgrupe, A2 și B1. Doar două locuri sunt calificante în grupele Ligii Campionilor de la aceste turnee. Potrivit tragerii la sorți de luni, în grupa A, Steaua s-ar putea alătura echipelor Olympiacos, Pro Recco, Jug Dubrovnik, Spandau 04 Berlin, Marseille, în timp ce CSM Oradea va lupta pentru șansa de a evolua în grupa B, cu Ferencvaros Budapesta, Barceloneta, Waspo Hanovra, Jadran Herceg Novi și Dinamo Tbilisi. Meciurile din grupele Ligii Campionilor se vor disputa tot sub formă de turnee, primul fiind programat la Ostia (14-17 decembrie, grupa A), respectiv la Budapesta (15-18 decembrie, grupa B).

 

CE GĂSEȘTE LADISLAU BÖLÖNI LA PANATHINAIKOS. LOT MAI SLAB COTAT DECÂT AL FCSB-ULUI ȘI TRANSFERURI FĂCUTE DE FOSTUL ANTRENOR

Antrenorul Ladislau Bölöni a preluat conducerea tehnică a echipei Panathinaikos Atena, a anunțat, luni, clubul elen pe site-ul oficial. În vârstă de 67 de ani, Bölöni a pregătit ultima dată formația belgiană KAA Gent, de la care a fost demis la 25 de zile de la instalarea în funcție. La Panathinaikos el îl înlocuiește pe spaniolul Dani Poyatos, care a fost dat afară după doar trei luni de colaborare și după disputarea a trei meciuri în campionat, soldate cu o remiză și două eșecuri. Echipa din Atena este pe locul 11 după patru etape, cu două puncte. În cariera lui, Bölöni a mai pregătit pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Standard Liege, Lens, Antwerp, naționala României și formații din Zona Golfului. În Grecia, el a mai antrenat echipa PAOK Salonic, în sezonul 2011-2012.

 

ALEX RINS A CÂȘTIGAT MP AL ARAGONULUI

Pilotul spaniol Alex Rins (Suzuki) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Aragonului, a zecea etapă a Campionatului Mondial de MotoGp, care a avut loc la Alcaniz. Rins, plecat al doilea, a trecut primul linia de sosire, urmat în ordine de compatrioții săi Alex Marquez (Repsol Honda) și Joan Mir (tot Suzuki). Francezul Fabio Quartararo, care a ocupat prima poziție la start, a terminat abia pe locul 18. În urma acestei slabe clasări, Quartararo a pierdut prima poziție în clasamentul piloților. Cu 115 puncte, el este pe locul 2 acum, după noul lider Juan Mir, 121 de puncte, și înaintea spaniolului Maverick Vinales (Yamaha), 109 puncte, clasat al treilea. Opt piloți au câștigat curse în cele 10 etape scurse din acest sezon, din care mai sunt de disputat patru grand prix-uri. Juan Mir nu are nicio victorie de etapă în acest sezon. Următoarea etapă, Gran Premio de Teruel, va avea loc, duminica viitoare, tot pe circuitul de la Alcaniz.

 

PANATHINAIKOS ATENA, O FORȚĂ DOAR PE HÂRTIE

După experiențele Antwerp și Gent, Ladislau Bölöni se mută în Grecia, acolo unde o preia pe Panathinaikos Atena. Experimentatul tehnician român se va lovi din start de câteva probleme importante, pe care va trebui să le soluționeze. Asta dincolo de startul modest de campionat al “verzilor”. Formația greacă este departe de strălucirea de altă dată. În acest moment, lotul echipei pe care o va prelua Ladislau Bölöni este cotat la 24.5 milioane de euro conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Asta înseamnă că românul va prelua un lot mai slab cotat decât cel al FCSB-ului, și puțin mai bine cotat decât cel al echipelor CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Brazilianul Mauricio este cel mai bine cotat jucător din lot, dar vorbim despre un mijlocaș defensiv, trecut de prima tinerețe. El are o cotă de piață de 2,5 milioane de euro. Anastasios Chatzigiovannis este al doilea cel mai bine cotat jucător al grupului, cu o cotă de piață de 2 milioane de euro, în timp ce căpitanul Dimitrios Kourbelis este al treilea cel mai bine cotat jucător din lot, cu o cotă de piață de 1,8 milioane de euro. Comparativ cu primele trei forțe ale campionatului, Panathinaikos Atena este departe! Olympiacos, marea rivală, are un lot cotat la aproape 100 de milioane de euro. Echipa din Pireu este urmată de PAOK Salonic, cu o cotă de piață de 62 de milioane de euro, și de AEK Atena, marea rivală locală, cu o cotă de piață de 39 de milioane de euro. Gruparea ateniană a adus doar jucători liberi de contract, mizând pe posibilitatea de a le oferi salarii ceva mai ofertante decât cluburile din România spre exemplu. Astfel, la Panata au ajuns fundașii dreapta, Facundo Sanchez și Antonito, mijlocașul ofensiv Lucas Villafanez sau brazilianul Mauricio. Spaniolii Cantalapiedra, Antonito, Juankar, Fran Velez și Fausto Tienza, precum și mijlocașul portughez Xavier au fost aduși la solicitarea fostului antrenor, Dani Poyatos. Vârful Fotis Ioannidis a venit din Liga a doua de la Levadiakos, în timp ce atacantul columbian Juan Jose Perea a venit de la modesta Volos. Transferuri departe de ceea ce au reușit să aducă formațiile de top ale Greciei și, automat, rivalele formației pe care o va prelua Bölöni. Au părăsit echipa Joao Nunes, Christon Donis, Emanuel Insua, Mattias Joahansson și Georgios Vagiannidis printre alții. Panathinaikos l-a vândut doar pe Nunes la Puskas Academia, pentru 200 de mii de euro.

 

CONOR MCGREGOR SE ÎNTOARCE ÎN RING

Irlandezul Conor McGregor, care în iunie și-a anunțat pentru a treia oară retragerea din activitatea sportivă, va reveni în ring! Luptătorul irlandez urmează să îl înfrunte pe americanul Dustin Poirier în ianuarie 2021. “Accept, va fi în 23 V BBVianuarie. Scopul meu este ca acest meci să aibă loc pe Cowboy Stadium. Așa cum trebuie. Jerry Jones este un prieten și stadionul ne poate găzdui publicul. Voi fi pregătit pentru Texas și Texas va fi pregătit pentru fanii mei! Apoi, Manny”, a notat McGregor pe Twitter. În iunie, starul MMA își anunța pentru a treia oară retragerea din activitate. Ultima dată, McGregor a luptat în 18 ianuarie, cu americanul Donald Cerrone, în Las Vegas, meci pe care l-a câștigat.

 

BARCELONA A PIERDUT UN TITULAR PENTRU EL CLASICO CU REAL MADRID

Portarul Marc-André Ter Stegen, care nu s-a recuperat în urma unei accidentări la genunchiul drept, nu va evolua în meciul pe care FC Barcelona îl va susține la 24 octombrie cu Real Madrid. “Nu punem presiune pe Marc-Andre. Este un portar excelent, dar noi suntem acum mulțumiți de munca lui Neto”, a spus antrenorul Ronald Koeman. Potrivit cotidianului As, Ter Stegen va reveni pe teren peste trei săptămâni, astfel că va lipsi și la meciurile din Liga Campionilor, de marți, cu Ferencvaros, și din 28 octombrie, cu Juventus Torino. Cotat la 75 de milioane de euro, ter Stegen este accidentat la genunchi și nu a evoluat deloc în acest sezon. Ultima partidă oficială jucată de portarul german a fost înfrângerea cu Osasuna, din finalul stagiunii trecute de LaLiga.

 

Lasă un comentariu