TRAGERE LA SORȚI CU GHINION PENTRU GLORIA BUZĂU ȘI DUNĂREA BRĂILA. DUELURI DE FOC PENTRU CELE DOUĂ ÎN PRELIMINARIILE EUROPEAN LEAGUE

Distribuie pe:

SCM Gloria Buzău și HC Dunărea Brăila vor avea adversare puternice în turul al treilea preliminar al competiției feminine de handbal EHF European League, potrivit tragerii la sorți efectuate, marți, la Viena. Gloria Buzău va juca împotriva echipei franceze Nantes Handball, prima manșă urmând să aibă loc în Hexagon, pe 14 sau 15 noiembrie, iar revanșa la Buzău, pe 21 sau 22 noiembrie. Dunărea va întâlni echipa daneză Viborg HK, iar primul meci va avea loc pe teren propriu. Câștigătoarele acestor duble manșe se vor califica în grupele competiției, fază în care au intrat direct patru echipe, printre care și CS Minaur Baia Mare. Celelalte trei sunt HC Lada Togliatti, Herning Ikaast Handbold și Siofok KC. În turul al doilea, Dunărea a trecut de echipa norvegiană Tertnes Bergen, după 28-26 și 25-26, ambele meciuri având loc la Brăila. Nantes se afla pe locul patru în campionatul Franței în momentul suspendării sale din cauza pandemiei de coronavirus. În lotul său se află două jucătoare care au evoluat în România, ambele la CSM București, franțuzoaica Camille Ayglon și suedeza Nathalie Hagman. Viborg s-a clasat pe trei în sezonul trecut în Danemarca, echipa fiind antrenată de Jakob Vestergaard (ex-Oltchim și CSM București).

 

CINE E FEMEIA DE FIER DE LA CÂRMA GIMNASTICII?

Carmencita Constantin, noua conducătoare a gimnasticii românești, are 22 de ani de experiență în management, reprezentând România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu și finanțări UE. În prezent este Director General în cadrul General Electric. De 3 luni, la șefia gimnasticii românești se află Carmencita Constantin, o femeie de afaceri care are în subordine 500 de angajați! Noua conducătoare de la gimnastică nu este străină de fenomen! A practicat 18 ani gimnastica ritmică și 23 a fost antrenor, arbitru național și internațional. „Au fost 3 luni extrem de intense. Mă așteptam la un ritm foarte susținut pentru că am demarat o serie de audituri pe mai multe direcții. Este un challenge", a declarat Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică. Noul șef de la gimnastică nu este deranjat de vocile contestatarilor care, după ce a câștigat alegerile, i-au reproșat că e om de afaceri și nu vine din lumea gimnasticii! „Am realizat că cele mai puternice federații din lume sunt conduse de oameni din business, ceea ce mi-a dat încredere și curaj să fac acest pas", a adăugat șeful FRG.

Obiectiv: JO 2024

Carmencita Constantin nu lipsește de la nicio evaluare pe care centrele de gimnastică din țară le fac zilele acestea la București. Noua conducere a forului de gimnastică dorește să pregătească o generație care să aducă medalii la Jocurile Olimpice din 2024. „După acest audit vom fi în măsură să creionăm formulele în care ne vom pregăti pentru calificarea din 2022 și pentru participarea cu speranțe mult ridicate pentru 2024", a completat Carmencita Constantin. Gina Gogean, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, campionate europene și mondiale, este antrenoare la Centrul de la Deva din 2006. În prezent are o grupă de fetițe pe care le pregătește de la 7 ani. „Sunt ca și mama lor, așa și trebuie să fim, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe calități….și de părinte și de psiholog și de antrenor în același timp și de prieten", a declarat Gina Gogean, în prezent antrenoare a Centrului de Gimnastică de la Deva. Deși nu au mai mult de 13 ani, fetițele pe care le antrenează vor să îi calce pe urme și au visuri mărețe! „Vreau să merg la Olimpiada de la Paris și să iau medalia olimpică!", spus Amalia Alexandra Ghioarță, gimnastă. Șeful COSR, Mihai Covaliu, recunoaște că gimnastica românească nu este într-un moment bun și spune că șefa federației are susținerea lui. „Știm unde suntem, dar foarte important este cum plecăm pentru 2024, pentru că acesta este principalul obiectiv în momentul de față", a adăugat și Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

 

DE CE SE TEM CEI DE LA ȚSKA SOFIA LA MECIUL CU CFR CLUJ: ESTE UN COȘMAR"

Cei de la ȚSKA Sofia se tem de arbitraj la meciul cu CFR Cluj, după ce la această partidă a fost delegat turcul Halil Umut Meler, joi, de la 19.55, în prima etapă din grupele Europa League. ȚSKA Sofia va debuta în acest sezon al grupelor Europa League contra campioanei României, CFR Cluj. Presa bulgară se teme însă de arbitraj după ce la acest meci a fost delegat turcul Halil Umut Meler, care în trecut a dezavantajat-o pe ȚSKA Sofia într-un meci cu FC Copenhaga. Site-ul sportal.bg notează că Halil Umut Meler a mai fost delegat la un meci al lui ȚSKA Sofia în cupele europene și finalul a fost nefericit. În august 2018, arbitrul în vârstă de 34 de ani a fost delegat la FC Copenhaga - ȚSKA Sofia, în turul 3 al Europa League. Danezii se impuseseră cu 2-1 în tur, astfel că ȚSKA Sofia avea nevoie de o victorie cu 2-0. Însă meciul a început prost pentru bulgari. În minutul 23, FC Copenhaga a deschis scorul prin Dame N'Doye, fratele lui Ousmane N'Doye. Reluările au arătat însă că atacantul lui FC Copenhaga era într-o poziție clară de off-side. Până la urmă, FC Copenhaga a învins cu 2-1, după ce a marcat tot N'Doye.

Însă bulgarii n-au uitat felul în care au fost arbitrați de turcul Halil Meler: „Este un arbitru de coșmar pentru ȚSKA Sofia", titrează cei de la sportal.bg, care mai notează că Halil Meler este „un arbitru controversat".

 

FEDERAȚIA EUROPEANĂ DE RUGBY A SUSPENDAT, PENTRU MOMENT, MECIURILE INTERNAȚIONALE. PRINTRE ELE ȘI ROMÂNIA - BELGIA

Din pricina pandemiei de COVID-19 ce a lovit Europa au fost suspendat toate partidele de rugby din cadrul competiției Rugby Europe Championship, până la finalul lunii noiembre. Printre acestea și duelul dintre România și Belgia, programat pe 1 noiembrie, pe „Arcul de Triumf". „Stejarii" ar fi trebuit să înfrunte Belgia pe 1 noiembrie, la București, pe stadionul „Arcul de Triumf", în ultima partidă din cadrul Rugby Europe Championship, însă partida a fost suspendată, ca urmare a deciziei forului european. De asemenea, au mai fost suspendate partidele Spania - Rusia (24 octombrie) și Spania - Țările de Jos (31 octombrie) la Rugby Europe feminin, Georgia - Rusia (1 noiembrie) și Spania - Portugalia (15 noiembrie) din Rugby Europe Championship, barajul dintre Țările de Jos și ultima clasată din Rugby Europe Championship, pentru promovare/menținere, dar și primele meciuri din Rugby Europe Trophy, ediția 2020/2021. „În ciuda protocolului întocmit pentru întoarcerea pe teren, trebuie să suspendăm competițiile pentru a proteja sănătatea jucătorilor noștri și a oficialilor care sunt, în mare parte, «amatori». Nu îi putem expune virusului sau perioadei de carantină. Trebuie să avem răbdare înainte de a organiza competițiile în cele mai bune condiții", a declarat Octavian Morariu, președintele Federației Europene de Rugby (Rugby Europe). Forul european va continua să monitorizeze situația pandemică împreună cu sindicatele, guvernele locale și autoritățile din domeniul sănătății pentru a respecta instrucțiunile primite, în interesul sănătății publice generale.

 

O NOUĂ COMPETIȚIE A BOGAȚILOR! EUROPEAN PREMIER LEAGUE VA FI DOAR UN VIS PENTRU ROMÂNIA

Sky Sport susține că FIFA ar susține un proiect European Premier League, o competiție care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Un astfel de proiect ar putea pune capăt Ligii Campionilor, organizată de UEFA. Potrivit sursei citate, Liverpool și Manchester United ar fi printre inițiatoarele proiectului, la care s-ar putea alătura din Anglia Manchester City, Arsenal Londra, Chelsea sau Tottenham, pentru cele cinci locuri rezervate insularilor. Alte cluburi din Spania, Italia, Germania și Franța și-ar fi arătat interesul pentru această competiție și pentru a deveni membri fondatori. Competiția ar urma să se desfășoare în sistem de grupe cu meciuri tur-retur, în timpul sezonului fotbalistic european. Formațiile clasate cel mai bine ar urma să dispute o fază finală, eliminatorie, care să stabilească echipa campioană. Fiecare club fondator ar urma să primească premii de ordinul sutelor de milioane de euro. O mare parte a finanțării, aproape patru miliarde de euro, ar urma să vină de la banca americană JP Morgan, dar și alte bănci ar putea fi atrase în cel mai important proiect din fotbalul mondial în ultimele decenii. Inițiatorii ar dori ca prima ediție a noii competiții să înceapă în 2022. Sursa citată precizează că acest proiect nu ar fi susținut de UEFA deoarece ar duce la dispariția Ligii Campionilor.

 

PROBLEME PENTRU VIITOAREA ADVERSARĂ A LUI IANIS HAGI DIN EUROPA LEAGUE. STANDARD LIEGE A ANUNȚAT PATRU CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN CADRUL LOTULUI

Trei jucători și antrenorul cu portarii de la clubul belgian Standard Liege au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus înaintea meciului de pe teren propriu cu Rangers, echipa internaționalului român Ianis Hagi. „Toate cele patru persoane au intrat imediat în carantină și nu vor participa, prin urmare, la meciul de joi cu Rangers, precum și la partida de duminică din campionat cu Sint-Truidense VV", a informat Standard. Fotbaliștii infectați sunt Moussa Sissako, Nicolas Raskin și Michel-Ange Balikwisha, iar antrenorul secund este Jan Van Steenberghe. Alți doi jucători, contacți direcți cu pozitivii, au primit rezultate negative la primul test, dar vor fi testați din nou joi, fiind separați de restul grupului. Partida dintre Standard și Rangers este programată astăzi, de la ora 19.55, la Liege, în Grupa D a Europa League.

 

Lasă un comentariu