„TREBUIE SĂ LUCRĂM CU UN PREMIER CARE TRECE TESTUL ONESTITĂȚII; ORBAN A PICAT ACEST TEST"

Distribuie pe:

Liderul grupului USR din Camera Deputaților, Cătălin Drulă, a declarat că Uniunea va colabora cu PNL pentru o viitoare guvernare doar dacă va exista un premier care să treacă „testul onestității" în fața alegătorilor și a afirmat că prim-ministrul Ludovic Orban a „picat grav" acest test.

„Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi, Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0", a scris Drulă, pe Facebook.

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat miercuri alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, susținând că, după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât aceea că social-democratul a fost votat de USR.

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat miercuri că este absurdă ideea că parlamentarii USR ar fi votat pentru Florin Iordache la președinția Consiliului Legislativ.

 

IOHANNIS AFIRMĂ CĂ LUDOVIC ORBAN RĂMÂNE ÎN CONTINUARE PRIMA VARIANTĂ DE PREMIER

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că liderul PNL, Ludovic Orban, rămâne în continuare prima sa variantă de premier.

Întrebat dacă Ludovic Orban rămâne în continuare prima sa variantă de premier, Iohannis a răspuns afirmativ.

Șeful statului nu a dorit să comenteze afirmațiile liderului deputaților USR, Cătălin Drulă, care a susținut că premierul Ludovic Orban a picat „testul loialității și al onestității", după ce a acuzat USR că a votat pentru Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ.

„Nu comentez spusele unor politicieni, știți foarte bine. Doi, toată această poveste se încadrează în povești de campanie", a spus Iohannis.

 

PROPUNERE LEGISLATIVĂ

Senatul a adoptat în plen, miercuri, propunerea legislativă prin care li se dă instituțiilor publice posibilitatea să achiziționeze, fără restricții, servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică.

Propunerea legislativă abrogă din OUG 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare articolul care limita posibilitatea achiziționării serviciilor juridice de consultanță, asistență și/sau de reprezentare pentru autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice centrale și locale indiferent de modul de finanțare și subordonare, pentru societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și pentru regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică.

OUG 26/2012 permitea achiziționarea acestor servicii doar în „situații temeinic justificate".

Senatorul USR George Dircă a explicat votul împotrivă al reprezentanților formațiunii, argumentând că actul normativ „ar îngreuna accesul la justiție".

Propunerea legislativă, inițiată de senatorii Robert Cazanciuc, Radu Preda, Daniel Fenechiu și Nicoleta Pauliuc, va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

 

NICI ASTĂZI IOHANNIS NU O PROPUS NICIO MĂSURĂ PENTRU COMBATEREA PANDEMIEI"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, după conferința de presă susținută de președintele Klaus Iohannis, că nici cu această ocazie șeful statului nu a propus vreo măsură pentru combaterea pandemiei.

„PeSeDe... PeSeDe... PeSeDe... Nici astăzi, Iohannis nu o propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei! Nimic! Zero! Aproape 5.000 de bolnavi - Alegeri... Record la ATI - Alegeri ... Școli închise pentru copii - Le vor deschide pentru alegeri... HORECA pusă pe butuci - Alegeri... Sute de mii de locuri de muncă pierdute - Alegeri...", a scris Ciolacu pe Facebook. El a adăugat că PSD are atât soluțiile, cât și oamenii „pregătiți pentru a recăpăta controlul asupra pandemiei".

Lasă un comentariu