RĂSPUNDE, ROMÂNE, «PREZENT!», PENTRU EROI, LA VALEA UZULUI! PENTRU 52 DE CRUCI!

Distribuie pe:

Asociația „Calea Neamului" organizează Ziua Armatei la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, în 25 octombrie, ora 16.

Răspunde «Prezent!» pentru Eroii Neamului, pentru cei care-au trecut Carpații, pentru Crucile lor, pentru ca acestea să nu fie dărâmate la ordinul UDMR!

Curtea de Apel Mureș a decis că Cimitirul Eroilor Valea Uzului nu mai aparține acum de Dărmănești, Bacău, ci de Sânmartin, județul Harghita. Voința liderilor UDMR, inclusiv a celor care conduc Consiliul Județean Harghita. a fost dintotdeauna ca Monumentul și Crucile Eroilor Armatei Române, ridicate în 2019, în Cimitirul de la Valea Uzului, să fie îndepărtate. Acum, când acest loc sfânt este „în mâna" lor, există pericolul real să-si pună în aplicare planul. Doar noi - vă rog să mă credeți, căci stiu bine situația! - îi vom putea opri, doar prezența noastră acolo și implicarea noastră, a oamenilor din popor, mai ținem acum acele Cruci în picioare, doar noi putem opri buldozerele. Dacă ei, factorii politici, nu vor realiza că această parcelă din Cimitir, cu însemnele creștine de căpătâi ale Ostașilor Români, nu este APĂRATĂ de noi, vor da drumul la buldozere. Acest lucru vă rog să-l înțelegeți pe deplin! Cele 600 de însemne ale militarilor armatei cotropitoare austro-ungare au fost ridicate în 1994 numai cu „avizul" UDMR. Tot cu acest „aviz" s-a dărâmat atunci tot ce a însemnat mărturie românească de jertfă pentru Țară în Primul Război Mondial. S-a ras totul și s-a maghiarizat pur și simplu un Cimitir INTERNAȚIONAL al Eroilor. Nu au mai lăsat nimic altceva. Primăria Dărmănesti, în 2019, prin ridicarea Monumentului închinat tuturor celor căzuti, indiferent de naționalitate, și a celor 52 de Cruci pentru Eroii Români, nu a făcut altceva decât să restabilească caracterul inițial de Cimitir Internațional al Eroilor, caracter pe care l-a avut odată cu înființarea lui, în 1926, de către Armata Română. Așadar, în 2019 s-a îndeplinit un act reparatoriu.

UDMR, inclusiv Consiliul Județean Harghita, nu acceptă acest lucru, așa cum nu se obișnuiesc cu gândul că trăiesc în România, că Imperiul austro-ungar nu mai există, că fosta lui graniță a căzut de mult timp, și că în luptele de pe Valea Uzului au murit și români, și că acești Eroi trebuie să aibă Cruci de căpătâi în orice loc din această Țară, pe oricare front de luptă unde sângele lor s-a vărsat, unde sângele lor mustește și mărturisește că AICI ESTE ROMÂNIA.

Doamne ajută, frați și surori, și noi, asemenea lor, celor plecați la Cer din Neamul nostru, lângă Iisus Hristos Mântuitorul, suntem chemați să mărturisim același lucru la Valea Uzului. Suntem Aici pentru România, pentru 52 de Cruci! Le ținem în picioare, împreună!

Lasă un comentariu