ROMFILATELIA: EMISIUNE DE MĂRCI POȘTALE „140 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA BĂNCII NAȚIONALE A ROMÂNIEI"

Distribuie pe:

Emisiunea de mărci poștale „140 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României" este disponibilă începând de miercuri, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, emisiunea este alcătuită din șase timbre, o coliță nedantelată și un bloc filatelic, ce ilustrează Palatul Nou al BNR și clădirile sucursalelor teritoriale.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei reproduce arhitectura clădirii Sucursalei BNR din orașul Constanța, în timp ce clădirea Sucursalei BNR din Cluj este redată pe timbrul cu valoarea de 1,90 lei.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei este reprezentată clădirea Sucursalei BNR din Craiova, cea a Sucursalei BNR din Iași este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei este reprodusă clădirea Sucursalei BNR din Timișoara.

Clădirea Sucursalei BNR din București este redată pe ultimul timbru al seriei cu valoarea nominală de 10,50 lei.

Colița nedantelată a emisiunii, având ilustrat timbrul cu valoarea nominală de 29 lei, reproduce imaginea Palatului Nou al BNR, într-o asociere grafică în care se evidențiază arhitectura Palatului

Vechi și grupul statuar al fondatorului BNR, Eugeniu Carada.

Blocul filatelic reunește cele șase timbre ale emisiunii (cu imaginile arhitecturii sucursalelor teritoriale) într-un ansamblu grafic în care este prezentat un element arhitectonic decorativ din Sala de Marmură a Palatului vechi, alături de sigla BNR și de texte definitorii ale evenimentului aniversar.

Emisiunea de mărci poștale „140 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României" este completată de cele două plicuri „prima zi", coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă, colița nedantelată și bloc de 6 timbre diferite.

Lasă un comentariu