MARGINALII LA O FOTOGRAFIE ANTOLOGICĂ „A-ȚI APĂRA ȚARA E O DATORIE SACRĂ!"

Distribuie pe:

Ieșind pe poarta Curții de Apel Târgu-Mureș, împreună cu doamna avocat Marina-Ioana Alexandru, după ce dosarul de la CNCD a fost judecat pe fond, excepțiile fiind respinse. Pe scurt, a fost reclamată întreaga mea activitate pe Calea Neamului și 14 texte scrise pe Facebook despre Codul Administrativ, Valea Uzului, fenomenul de maghiarizare, Cheile Bicazului, precum și un citat din Mihai Eminescu.

CNCD a respins dosarul, bazându-se pe o chestiune tehnică, iar acum, la solicitarea fundației maghiare, Curtea de Apel Mureș l-a judecat pe fond. Acuzațiile au fost: discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist-șovină. Până marți urmează să mai depunem concluziile scrise, iar miercuri sau joi se va da verdictul.

După pledoaria extraordinară a avocatei mele, care a pus într-un context juridic argumentele noastre, invocând, de asemenea, și datoria sacră a fiecărui cetățean de a apăra Țara, am vorbit

și eu, punând accentul pe dreptul la libertatea de exprimare și acțiune românească și pe faptul că, prin tot ceea ce am scris și făcut, nu am atacat minoritatea maghiară, ci politica UDMR și a Ungariei, îndreptată împotriva Constituției României și a Statului Național Român, marșurile si mitingurile organizate la București fiind desfășurate în acest sens. Am spus, de asemenea, că celelalte acțiuni, prin care am dăruit costume naționale copiilor, daruri de Sfântul Nicolae sau de Crăciun, premii de sfârșit de an școlar elevilor, icoane și steaguri tricolore cu prilejul Zilei Naționale românilor din Inima Țării, precum și alimente de bază celor aflați în nevoie, toate au avut menirea de a întări identitatea românească, și nu de a discrimina pe cineva. La fel, acțiunile și textele referitoare la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului au avut scopul de a cinsti memoria Eroilor Armatei Române, și nu de a incita la ură, spre exemplu.

Am încredere că dreptatea și adevărul vor triumfa și că libertatea de a fi Român, de a gândi și acționa românește în propria țară nu va fi pedepsită de o instanță judecătorească.

Vreau, în mod deosebit, să le mulțumesc din tot sufletul celor care au fost cu mine la Curtea de Apel în ziua judecății, Crina Palas, Anita Toporeanu, Camelia Cioca, Florin Palas (interzis pe Fb), Bratu Luis, Marin Maftei, și tinerilor din Grupul NOI, Pompiliu Diplan, Gabi din Brașov, Gheorghe Samoilă și Marin Balacean din Covasna, grupului de români din Târgu-Mureș, în mod deosebit domnului Dorin Suciu, care mi-a dăruit cartea „Neorevizionismul Ungar", scoasă în lumina tiparului prin efort propriu.

Le sunt recunoscător pentru sprijin tuturor prietenilor de pe Facebook, pentru nenumăratele mesaje și comentarii de încurajare, dovedindu-se astfel, încă o dată, că lupta pentru România este încă vie.

Mulțumesc, de asemenea, publicațiilor care au relatat toată această chestiune, anume ActiveNews, „Cuvântul liber" din Târgu-Mureș, „Buletin de Carei", „Mesagerul de Covasna", Glasul.info.

Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, iar pe 25 octombrie, la ora 16, ne vedem la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului! Lupta este în desfășurare!

Doamne ajută!

 

Lasă un comentariu