PROIECTUL GREEN REGHIN - NEVOIA DE ZONE VERZI, CURATE ȘI ÎNGRIJITE

Distribuie pe:

În anul 2019 s-a realizat prima ediție din seria de evenimente de Ecologizare și Digitalizare. Ne-a bucurat entuziasmul cu care a fost întâmpinat acest proiect, reușind să reunim 50 de voluntari. Aceștia au strâns peste 400 de saci de gunoi și ne-au ajutat să facem un prim pas spre țelul nostru.

Nu suntem singurii care au crezut în această inițiativă civică, astfel că, în 2019, Green Reghin a obținut premiul întâi la concursul organizat de cei de la Abonament pentru Comunitate. Banii primiți au fost utilizați la dotarea cu coșuri de gunoi selectiv în zonele în care a avut loc acțiunea de ecologizare.

Anul 2020 a venit cu mai multe provocări și visuri mai mărețe. Pe lângă obișnuita mișcare de ecologizare, Green Reghin a propus evenimente de tip Socializare și Dezbatere, pentru a oferi comunității șansa de a-și spune opinia, de a învăța ceva nou de la speakeri. Din dorința de a ajuta la creșterea comunității, am venit în întâmpinarea oamenilor cu 7 evenimente de tip workshop-uri, axate pe teme diverse. Gama variată de subiecte a cuprins: Digitalizarea în afaceri, Oportunități de afaceri prin digitalizare, Ecologia și inițiativa civică, Evenimentele și Digitalizarea acestora etc. Acțiunile de ecologizare din acest an au cuprins șase weekend-uri, pe care le-am început cu o vizionare de film în aer liber, respectând restricțiilor COVID-19, urmând ca duminică dimineața să ne strângem la locul hotărât pentru a curăța zona.

Proiectul Green Reghin a plecat de la o idee simplă; nevoia de zone verzi, curate și îngrijite în orașul Reghin. Ne-a bucurat feedback-ul pe care l-am primit. Anul 2020, ediția a doua Green Reghin a reunit 100 de voluntari și am strâns peste 400 de saci de gunoi. Suntem recunoscători tuturor sponsorilor, voluntarilor și oamenilor care au făcut posibilă această mișcare. Mulțumim că alegeți să nu fiți indiferenți, mulțumim că ne ajutați să avem un oraș verde.

Noi am început pregătirile pentru ediția a treia Green Reghin, cu mult entuziasm și planuri și mai diverse, menite să aducă un plus de valoare în comunitate.

Lasă un comentariu