“PNL ASCUNDE MĂRIRI DE TAXE ȘI IMPOZITE, DAR ȘI UN POSIBIL ACORD CU FMI”

Distribuie pe:

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că Guvernul Orban “se ferește” să prezinte proiectul de buget pe anul 2021 pentru că acesta “ascunde măriri de taxe și impozite”, dar și un posibil acord cu FMI.

“Vreau să fac o comparație pentru că ceea ce a fost bine în anumite acțiuni, chiar dacă nu a fost promovat de PSD, trebuie subliniat. În anul electoral 2016, Guvernul din acea perioadă a venit și a prezentat proiectul de buget exact în această perioadă. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanțe și Guvernului e următorul lucru: să prezinte acest proiect de buget, pentru că noi știm că în proiectul de buget vor fi măriri de taxe și de impozite”, a afirmat Grindeanu, duminică, într-o conferință de presă la sediul central al PSD.

El a fost întrebat dacă este de acord cu declarația ministrului de Finanțe potrivit căreia proiectul de buget pe 2021 trebuie să fie prezentat de Guvernul care va fi alcătuit după alegerile parlamentare.

Sorin Grindeanu a susținut că PSD cere Guvernului transparență pentru ca românii să știe ce se va întâmpla dacă PNL va guverna în continuare.

“Din informațiile pe care le avem, proiectul de buget pe anul viitor nu va presupune doar măriri de taxe și de impozite, de aceea se feresc domnii de la guvernare să fie transparenți. De fapt, solicităm transparență. Lucrul ăsta pare să îl irite pe domnul ministru Cîțu. Vom continua să cerem transparență pe proiectul de buget pe 2021. Eu și alții credem că lipsa de transparență mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe și impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem noi”, a explicat liderul PSD.

 

PATRIOTISM, SACRIFICIU, CREDINȚĂ, DISCIPLINĂ - CUVINTELE PRIN CARE PUTEM DEFINI ARMATA ROMÂNĂ”

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, afirmă că Armata Română poate fi definită prin patriotism, sacrificiu, credință, disciplină riguroasă.

“Pentru Patrie! Patriotism, sacrificiu, credință, disciplină riguroasă sunt cuvintele prin care putem defini Armata Română. Mândria de a fi militar o înțeleg pe deplin doar militarii, cărora le suntem recunoscători pentru devotament, pentru că ne inspiră în fiecare zi să fim patrioți. Astăzi, de Ziua Armatei Române, îi onorăm pe soldații, subofițerii și ofițerii Armatei noastre și le aducem omagii eroilor care s-au jertfit pentru țară, apărând independența, suveranitatea și unitatea statului român. Recunoștință și prețuire pentru veteranii de război, al căror curaj și spirit de sacrificiu trebuie să fie permanent un exemplu pentru națiunea română!”, a scris Cazanciuc, duminică, pe Facebook, într-un mesaj de Ziua Armatei.

El amintește că Armata este o instituție fundamentală a statului și a contribuit la creșterea prestigiului internațional al României, în special prin participarea militarilor la misiuni și în teatre de operații în afara țării.

 

NUMĂRUL FOCARELOR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ROMÂNIA A AJUNS LA 529

Un număr de 529 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active, vineri, în România, din care 9 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații comerciale de tip A, se menționează într-un comunicat remis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În intervalul 15-21 octombrie au fost înregistrate 24 de focare noi de pestă porcină africană și au fost stinse 48 de focare (27 în județul Olt, 10 focare în județul Satu Mare, 5 focare în județul Maramureș, 3 în Argeș, două în Teleorman și unul în județul Dolj).

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate 3.941 cazuri la mistreți, în 38 de județe.

Pentru această boală nu există vaccin, singura metodă de protejare a sănătății animalelor fiind respectarea condițiilor de biosecuritate.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, însă acest virus are un impact dezastruos la nivel economic și social.

 

ALBA, BUCUREȘTI, CLUJ, HARGHITA, SĂLAJ ȘI TIMIȘ - INCIDENȚĂ DE PESTE 3 LA MIA DE LOCUITORI

Municipiul București și județele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj și Timiș au cea mai mare incidență cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, luni, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Conform GCS, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus este de 3,75 în Alba; 3,51 în București; 3,51 în Cluj, 3,33 în Harghita, 3,16 în Sălaj și 3,02 în Timiș.

O incidență de peste 2 la mia de locuitori se înregistrează în județele Arad - 2,7, Bacău - 2,05, Bihor - 2,19, Brașov - 2,35, Dolj - 2,35, Iași - 2,03, Maramureș - 2,21, Mureș - 2,71, Prahova - 2,08, Sibiu - 2,4, Teleorman - 2,12 și Vâlcea - 2,1.

Județele cu incidență mică a cazurilor de infectare la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, sunt Argeș - 0,96, Buzău - 0,87, Mehedinți - 0,95, Olt - 0,93, Tulcea - 0,95 și Vrancea - 0,79.

 

 

Lasă un comentariu