COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Pentru informarea cât mai corectă a mass-mediei și opiniei publice, Compartimentul de relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș vă comunică următoarele:

De la începutul pandemiei, în Spitalul Clinic Județean Mureș au fost internați 1.971 de pacienți confirmați cu Covid-19 pozitivi și 2.486 suspecți.

Până în prezent, 1.634 de persoane au fost externate, 21 din alte județe, iar 20 de persoane au fost transferate către alte spitale.

În prezent, 192 de pacienți sunt încă internați cu Covid-19, dintre care 14 sunt în stare gravă la Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă.

Din numărul total de persoane infectate cu SARS-Cov-2, internate și tratate la secțiile Spitalului Clinic Județean Mureș, 171 de persoane au decedat, din care 2 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că asigurăm asistență medicală și pentru pacienții non-Covid, având un număr de peste 1.400 de externări lunare prin spitalizare continuă, cât și servicii pe spitalizare de zi și consultații la Ambulatoriu de specialitate.

Toată activitatea medicală și administrativă efectuată în această perioadă de pandemie a fost posibilă datorită eforturilor depuse de întregul personal medical și auxiliar medical alături de personalul TESA și conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Am dori să menționăm câteva dintre realizările efectuate în anul 2020 și până în prezent:

- lucrări de reparații și realizări de circuite în toate imobilele spitalului;

- reparația și modernizarea unui bloc operator la Secția Clinică Oftalmologie;

- proiectare și execuție de lift la Secția Clinică Boli Infecțioase I;

- achiziționarea a 15 defibrilatoare automate necesare fiecărei secții clinice cu paturi pentru managementul urgențelor medicale;

- achiziționarea unui post de asistent operator și inversor imagine pentru microscopul operator oftalmologic;

- completarea aparaturii de intervenții endoscopice în Secția Clinică Chirurgie Generală, cu un modul de fluorescență pentru sistemul complex de detecție a “nodului de santinelă” în cancerul mamar;

- echipament de radiologie mobil cu detector wireless și ecograf mobil în secțiile de neonatologie, cu ajutorul unei donații importante din partea Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ;

- ventilator DRAEGER - donat din partea “Fundației Mereu Aproape” la Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă;

- servicii de achiziții pentru asigurarea în permanență a materialelor de protecție, dezinfectanți și a medicației atât pentru pacienți cu Covid, cât și non-Covid.

Toate cele menționate mai sus au fost posibile cu sprijinul și ajutorul Consiliului Județean Mureș.

Totodată, mai sunt în curs de finalizare lucrări de reparații la Secția Clinică Psihiatrie I și II, Secția Clinică Neuropsihiatrie Pediatrică, Bucătărie Pediatrie, lucrări de reabilitare și reparații capitale la Secția Clinică Oncologie Medicală, stație de tratare a apelor uzate la imobilul din strata Gheorghe Marinescu nr. 1 și altele.

Toate acțiunile întreprinse de către Spitalul Clinic Județean Mureș împreună cu Consiliul Județean Mureș au contribuit la creșterea siguranței pacienților și a calității actului medical.

 

Lasă un comentariu