ALERTĂ DE GRADUL ZERO PE STRADA BRAȘOVULUI DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Locatarii din strada Brașovului din Târgu-Mureș s-au trezit, peste noapte, cu toți copacii din spațiul verde încondeiați, adică marcați cu culorile: roșu, albastru și verde. Spunem că peste noapte, pentru că nimeni nu știe când s-a petrecut acest fapt, fiecare întrebându-l pe celălalt de această ispravă fără a primi un răspuns cert. Nici administratorii de asociații n-au fost informați în acest sens.

În consecință, oamenii s-au alertat, iar din lipsă de informație fac tot felul de presupuneri. Cea mai vehiculată subpoziție este teama ca cineva să nu atenteze la comoara cea mai de preț a acestui cvartal: mulțimea de arbori zdraveni și de cea mai mare varietate, care, pe lângă rolul lor de zid împotriva drasticei poluări, dau frumusețe și valoare locului. Datorită acestor arbori minunați care transformă cu fluorescența lor bogată primăvara zona într-un adevărat miracol al naturii. Arealul cuprins între Brașovului, Busuiocului și Moldovei este considerat cea mai frumoasă parte a municipiului Târgu-Mureș, și chiar o rărire a acestora ar constitui un atentat la sănătatea oamenilor și frumusețea locului.

Interpretând semnificația culorilor cu care au fost însemnați, în care domină roșul, locuitorii zonei cred că autorii faptei au de gând să-i radă de pe suprafața pământului, producând o adevărată catastrofă în echilibrul dendrologic al zonei. Ei consideră că o ingerință de o asemenea manieră în spațiul lor de conviețuire constituie un semn de rău augur, iar gândul care-i frământă este cel al pătrunderii mafiei lemnului, care a găsit în zona urbană un loc mai puțin supus protecției legii.

Pentru soluționarea acestei enigme, locuitorii blocurilor de pe strada amintită cer lămuriri certe din partea noii conduceri a Primăriei, care sperăm că va acorda o mai mare atenție problemelor de protecție a mediului. “Noi avem arbori minunați și sănătoși, pe care furtunile nu i-au doborât. Sunt parte din viața noastră, ne apără de arșiță și de toxicitatea aerului poluat, și de aceea ținem cu tot dinadinsul la integritatea lor, și nimeni nu are voie să-i dijmuiască după bunul plac sau pentru interesele cuiva” - este de părere una din locatarele blocului din strada Brașovului nr. 8. (I.C.)

Lasă un comentariu