DE LA 1 NOIEMBRIE, BOLNAVII DE TUBERCULOZĂ VOR PRIMI INDEMNIZAȚIE DE HRANĂ!

Distribuie pe:

La solicitarea Ministerului Sănătății (MS), în ședința din 23 octombrie 2020, Guvernul a aprobat o hotărâre privind aprobarea cuantumului indemnizației de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu.

“Pacienții bolnavi de tuberculoză, care acceptă să se trateze ambulatoriu, vor primi o indemnizație zilnică de 15 lei în cazul copiilor, respectiv de 16 lei pentru adulți.

Conform documentului, începând din data de 1 noiembrie 2020, se aprobă cuantumul indemnizației zilnice de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu.

Această indemnizație se stabilește pe baza nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective prevăzute în anexa la HG nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice, cu modificările ulterioare, corespunzător categoriei de bolnavi TBC.

Acordarea unei indemnizații de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză a fost prevăzută pentru prima dată în cuprinsul Legii nr.302/2018, pentru asigurarea aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculoză, pe toată perioada de tratament în ambulatoriu.

Metodologia de acordare a acestei indemnizații se va face prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Justiției”, anunță MS, într-un comunicat de presă. (L.P.)

Lasă un comentariu