MARIUS PAȘCAN, DEPUTAT PMP MUREȘ: LUPTA MEA PENTRU APĂRAREA PĂDURILOR JUDEȚULUI MUREȘ CONTINUĂ!

Distribuie pe:

Întotdeauna m-a preocupat situația pădurilor din județul Mureș. Ca prefect și parlamentar, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a le proteja. Recent, printr-un memoriu al unor angajați ai Direcției Silvice Mureș, transmis cabinetului parlamentar, mi-au fost semnalate probleme grave privind administrarea terenurilor cu vegetație forestieră din județul Mureș, protejarea unor angajați și exploatarea ilegală a masei lemnoase, nerespectarea procedurilor legale privind achizițiile publice, până la afectarea gravă a integrității fondului forestier.

Am sesizat, printr-o interpelare Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, iar ministrul a trimis Corpul de control în județul Mureș, totodată m-am adresat și altor instituții ale statului competente pentru a proceda la verificările cuvenite și a aplica prevederile legale.

Am primit un nou răspuns și din partea Regiei Naționale a Pădurilor - ROMSILVA, prin care sunt informat că: “au fost identificate mai multe deficiențe în activitatea desfășurată de unii salariați din cadrul direcției și ocoalelor din subordine, motiv pentru care Directorul General al RNP - Romsilva a aprobat și a dispus aplicarea măsurilor legale propuse prin raport, printre care și măsuri administrative și sancționatorii împotriva persoanelor vinovate.

Pentru faptele de natură penală reținute în cuprinsul raportului s-a propus și aprobat ca Serviciul Juridic și de Contencios Administrativ din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - ROMSILVA prin Direcția Silvică Mureș, să sesizeze unitatea de parchet competentă în materie.”

Este o situație foarte gravă, inadmisibilă, pentru care cei vinovați trebuie să dea socoteală.

Lasă un comentariu