MECIURI DIN PRELIMINARIILE CE2022 LA HANDBAL MASCULIN, AMÂNATE DE EHF DIN MOTIVE PANDEMICE

Distribuie pe:

Șapte meciuri din preliminariile CE2022, la handbal masculin, programate în prima săptămână din noiembrie, au fost amânate de EHF din motive pandemice. România va juca cele două partide din noiembrie, cu Suedia, în deplasare, și cu Muntenegru, la Baia Mare. Meciurile amânate, conform anunțului de miercuri a EHF, sunt: Franța - Belgia, Belgia - Serbia (grupa 1), Cehia - Insulele Feroe (tur-retur, grupa 3), Islanda - Israel (4), Belarus - Italia, Norvegia - Letonia (6). Tricolorii joacă în grupa preliminară 8, cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. În noiembrie va evolua cu Suedia (deplasare, 5 noiembrie) și cu Muntenegru (la Baia Mare, 8 noiembrie). EHF a mai precizat că, împreună cu federațiile naționale, face eforturi pentru stabilirea noilor date de joc, în condiții de maximă siguranță.

 

FOTBALISTUL CARE A IMPRESIONAT LA CFR CLUJ, LĂSAT ÎN AFARA LOTULUI ROMÂNIEI!

Nicolae Dică, secundul naționalei României, a vorbit despre Mario Camora, Ciprian Deac, dar și despre neconvocarea lui Mihai Bordeianu. Mirel Rădoi a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați în naționala României pentru partidele cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, iar de pe aceasta lipsește Mihai Bordeianu, fotbalist cu două partide în națională, ambele în 2019. Recent, fostul mijlocaș de la CFR Cluj a plecat Al Qadisiyah FC, în Arabia Saudită, iar Dică a vorbit despre situația sa: “Jucătorii știu unde au greșit (n.r. - în partidele din octombrie). Camora e unul dintre jucătorii care, în ultimii cinci, șase ani, a fost cel mai constant pe postul lui. Bordeianu, înainte, la CFR Cluj, era în vizorul nostru. A plecat în Arabia Saudită, îl vom urmări, dar acum am considerat că avem alți jucători, pe poziția aia, care sunt la un alt nivel”, a declarat Nicolae Dică pentru Telekom Sport. De asemenea, Dică a comentat și declarația lui Ciprian Deac, cel care a susținut că are o formă slabă în această perioadă: “E important să-ți faci autocritica, așa poți învăța. E important când un jucător își dă seama că nu are evoluții bune. Înseamnă că poate deveni mai bun”, a mai spus secundul naționalei.

 

ROMÂNIA – BELARUS SE VA DISPUTA LA PLOIEȘTI, PE 11 NOIEMBRIE

 

Pentru respectarea cerințelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic și respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă. Întâlnirea va avea loc pe data de 11 noiembrie 2020, iar stadionul-gazdă va fi “Ilie Oană” din Ploiești. Ora de start va fi 19:00, iar partida va fi transmisă live de PRO X și Radio România Actualități. România joacă acasă pe 11 noiembrie această partidă amicală, apoi pe 15 noiembrie, cu Norvegia, în Liga Națiunilor (Arena Națională - București) și apoi, pe 18 noiembrie, cu Irlanda de Nord, la Belfast, în aceeași competiție. Miza majoră a acestei “triple” o constituie faptul că rezultatele vor influența direct clasamentul FIFA, la final de noiembrie, adică cel în baza căruia se vor fixa urnele valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022, care debutează în primăvară.

În aceeași săptămână, pe 17 noiembrie, România U21 întâlnește Danemarca, pe “Ilie Oană” din Ploiești, meci decisiv pentru calificarea la EURO U21 de anul viitor. Belarus ocupă locul 90 în clasamentul FIFA. A pierdut semifinala playoff-ului pentru EURO 2020, în Georgia, 0-1. În Liga Națiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania

(0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) și din nou Kazahstan (2-0 acasă). Tricolorii au întâlnit, de patru ori până acum, Belarus, reușind două victorii și două remize.

 

PREȘEDINTELE FIFA, GIANNI INFANTINO, TESTAT POZITIV CU COVID-19

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a fost testat pozitiv cu Covid-19, a anunțat, marți, într-un comunicat, federația internațională. Infantino, în vârstă de 50 de ani, prezintă “simptome ușoare”. El a fost plasat în izolare pentru zece zile.

 

MARIANA BITANG ȘI OCTAVIAN BELLU, CEL MAI DE SUCCES CUPLU DE ANTRENORI DIN LUME

Mariana Bitang și Octavian Bellu au fost declarați, de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), cel mai de succes cuplu de antrenori din lume. Cei doi, “Cei mai de Succes Antrenori din Lume - Duo”, au lucrat împreună la lotul olimpic al României, între 1993 - 2005 și 2010 - 2015. De numele lor se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii românești: două titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale și europene cu generații diferite de gimnaste. Împreună, cei doi au inițiat, în 2014, programul național de selecție “Țară, țară, vrem campioane!”, program care țintește revenirea gimnasticii românești în elita mondială la JO Paris 2024, se arată pe pagina de Facebook a COSR. Această recunoaștere vine la 12 ani de la prima menționare oferită antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Bellu, drept cei mai de succes antrenori din lume. Sub conducerea celor doi antrenori, gimnastele românce au câștigat în total 305 medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene. Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) este cea mai mare organizație care certifică recorduri mondiale și, totodată, deținătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale.

 

MIREL RĂDOI, “ADEMENIT” CU 50.000 DE EURO PENTRU A CONVOCA JUCĂTORI LA TINERET

Selecționerul naționalei României, Mirel Rădoi, a povestit, la Sport Report, un episod care ar fi avut loc pe vremea când era la “tineret”. Ar fi primit 50.000 de euro dacă ar fi convocat anumiți jucători la lot. Selecționerul Mirel Rădoi, prezent în cadrul emisiunii “Sport Report” de la Telekom Sport, a recunoscut că au existat personaje din anturajul echipei care, crede el, erau prezenți doar pentru a face jocurile anumitor oameni influenți, conducători de cluburi din România, care și-ar fi dorit la lot anumiți jucători. Rădoi nu a fost abordat direct, ci prin învăluire. Aceste personaje au făcut tot posibilul ca Mirel Rădoi să audă, să priceapă faptul că unii oameni ar fi în stare să plătească mulți bani, ca anumiți jucători să fie la lotul de tineret, suma vehiculată fiind de 50.000 de euro. “Cineva a încercat, oarecum. Iar eu am zis: sunt de acord, pentru un jucător, îți iau banii 50.000 de euro și îl chem, dar în secunda doi, după ce îmi dă banii, poliția e la ușă. Au încercat să spună, prin anumite persoane, să ajungă la urechea mea, că ar fi persoane în stare să-mi dea bani dacă ajung jucători la echipa națională de tineret. În sistemul ăsta ne-am învârtit. Cine și-a putut închipui că poate veni la mine, cu orice sumă de bani, ca eu să chem un jucător? La fel o să răspundă și Florin Prunea, cel care a spus că mi-a făcut convocările directorul tehnic al naționalei. Am ajuns la concluzia că, dacă nu acționezi oamenii în instanță, situațiile se vor repeta”, a recunoscut Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

 

 

Lasă un comentariu