PIAȚA MUNCII S-A SCHIMBAT RADICAL: CANDIDAȚII ROMÂNI ACCEPTĂ SALARII MAI MICI ȘI POZIȚII INFERIOARE!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare eJobs, piața muncii din România s-a schimbat complet în ultimul an, iar candidații încep să facă anumite concesii atunci când vor să se angajeze, cum ar fi să accepte salarii mai mici sau posturi inferioare.

Compromisuri

Astfel, studiul relevă că, spre deosebire de anii trecuți, când angajatorii erau cei nevoiți să facă o serie de compromisuri pentru a atrage cât mai mulți candidați relevanți, acum cei care își caută un loc de muncă sunt puși în fața unor concesii pe care, până nu de mult, nici măcar nu le-ar fi luat în calcul.

Studiul a fost realizat în rândul candidaților care au încercat să se angajeze din martie și până acum (octombrie 2020) și arată că principalul compromis pe care l-au făcut cei care și-au schimbat jobul a fost să accepte o ofertă salarială mai mică decât ar fi acceptat în mod normal.

34% dintre respondenți spun că s-au angajat pe o poziție sub nivelul lor de experiență și pregătire, în timp ce aproape un sfert au declarat că nu au fost dispuși să facă niciun compromis, chiar dacă asta înseamnă că va dura mai mult până când se vor angaja. Dintre aceștia, cei mai mulți fac parte din categoriile de vârstă 18-24 de ani și de peste 45 de ani.

Niciun răspuns, după aplicare...

Pentru cei care nu au reușit să se angajeze anul acesta, cel mai greu a fost faptul că, după aplicare, compania angajatoare nu le-a oferit niciun feedback (răspuns). 50% dintre cei care au participat la acest studiu se plâng de faptul că nu au primit niciun răspuns de la compania angajatoare după ce au aplicat.

Faptul că nu au găsit suficiente joburi potrivite profilului lor sau în orașul în care locuiesc, numărul prea mic de joburi part-time sau remote (de acasă) sunt alte obstacole de care s-au lovit, în acest an, candidații.

Chiar și cei care nu au renunțat la așteptările pe care le aveau și au decis să amâne angajarea până când va apărea jobul potrivit sunt conștienți că vor trebui, la rândul lor, să facă o serie de concesii în perioada imediat următoare, dacă nu vor reuși să se angajeze.

Cei mai mulți (44%) spun că, dacă nu vor avea de ales, cel mai probabil, vor accepta un job sub nivelul lor de experiență și pregătire, în timp ce 43% declară că se vor angaja pe un salariu mai mic decât aveau anterior.

Mutarea în alt oraș sau în altă țară

De asemenea, potrivit studiului, mutarea în alt oraș sau în altă țară este o altă schimbare pe care candidații o iau în calcul, în cazul în care nu vor reuși să se angajeze nici în următoarele două, trei luni.

În ceea ce privește schimbările pozitive pe care le-a adus, totuși, această perioadă, 21% dintre respondenți menționează că, deși și-au pierdut vechiul loc de muncă, au reușit să își găsească un job care le place mai mult, 12% spun că au făcut cursuri de reconversie profesională și acum au mai multe opțiuni de angajare, 8% au prins curajul necesar pentru a-și deschide propria afacere și tot la fel de mulți au decis să plece în afara țării.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenți spun că ultima jumătate de an nu a adus nicio schimbare pozitivă în viața lor.

*

Studiul eJobs a fost realizat în perioada 14-26 octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ de 900 de respondenți. (L.P.)

 

Lasă un comentariu