176 UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT MUREȘENE, ÎN SCENARIUL ROȘU

Distribuie pe:

La nivel național, Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020 stabilește criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ decid unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Conform datelor transmise de unitățile de învățământ din județul Mureș, la sfârșitul acestei săptămâni, se înregistrează următoarea situație: 105 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1) - participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 308 unități de învățământ se află în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 176 unități de învățământ (166 - roșu incidență, 10 - roșu Covid) în Scenariul 3 (S3) - participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, a precizat prof. Irimie-Matei Camelia - inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

 

Lasă un comentariu