PREFECTUL MARA TOGĂNEL I-A OFERIT EȘARFA TRICOLOR PREȘEDINTELUI CJ MUREȘ, PÉTER FERENC, CU OCAZIA ÎNVESTIRII ÎN FUNCȚIE

Distribuie pe:

Noul Consiliu Județean Mureș a depus jurământul de credință în fața mureșenilor vineri, 30 octombrie, în Sala Mare a Palatului Administrativ. În aceeași ceremonie, Péter Ferenc a preluat cel de-al doilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Mureș și a depus jurământul. Cu ocazia ceremoniei, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a amintit că noul Cod Administrativ permite președinților de consilii județene să poarte eșarfa tricolor, asemănătoare cu cea purtată de primari. Astfel, Mara Togănel i-a oferit președintelui Péter Ferenc eșarfa tricolor pe care să o poarte în cadrul ceremoniilor și momentelor festive, ca reprezentant al mureșenilor.

“M-am bucurat să fiu alături de consilierii județeni și președintele CJ Mureș la depunerea jurământului. I-am felicitat pe toți, deopotrivă, și i-am oferit președintelui Consiliului Județean eșarfa tricoloră, semn distinctiv folosit în ceremonii solemne și recepții oficiale. Județul Mureș are nevoie de o dezvoltare unitară și uniformă, iar pentru acest lucru nu mai avem timp de pierdut. I-am îndemnat, de asemenea, să trateze cu maximă seriozitate eliminarea discrepanțelor de dezvoltare între zonele din județul nostru, în condițiile în care unii mureșeni încă așteaptă necesități de bază pentru annul 2020: apă, canalizare și asfalt. Dezvoltarea Zonei Metropolitane nu mai are piedici începând de astăzi. Președintele Consiliului Județean, primarul municipiului Târgu-Mureș și localitățile limitrofe trebuie să își unească eforturile pentru această provocare comună. De acum, administrarea județului Mureș intră pe sens unic: dezvoltarea!”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

În discursul său, prefectul Mara Togănel a atras atenția asupra faptului că județul Mureș se află încă în stadiul necesităților de bază: asfalt, apă și canalizare. Astfel, Mara Togănel și-a manifestat încrederea că în următorii 4 ani se vor finaliza toate lucrările de asfaltare, rețele de apă și canalizare. În același timp, prefectul de Mureș este de părere că diferențele mari de dezvoltare între zonele județului trebuie să dispară. “Cred că mureșenii sunt cu toții parte a aceluiași spațiu și timp. Este inadmisibil ca în anumite părți ale județului nostru oamenii să nu beneficieze servicii elementare ale secolului 21, apă și canalizare. Cred că trebuie să tratați cu maximă seriozitate eliminarea acestor discrepanțe și să căutați să dezvoltați unitar și uniform județul nostru”, le-a spus Mara Togănel consilierilor județeni.

În discursul său, prefectul județului Mureș a atins și alte subiecte importante de pe agenda mureșenilor: dezvoltarea Aeroportului Transilvania și a parcării din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. “Avem datoria să ducem la îndeplinire aceste proiecte. Este un imperativ al acestui mandat!”, a adăugat Mara Togănel.

În final, noul Consiliu Județean a fost asigurat de sprijinul Guvernului României și al Instituției Prefectului în ducerea la îndeplinire a proiectelor ce au ca țintă binele mureșenilor și dezvoltarea județului.

 

Lasă un comentariu