ÎN SPRIJINUL PROFESORILOR, CASA CORPULUI DIDACTIC MUREȘ ÎȘI CONTINUĂ ACTIVITATEA CHIAR ȘI ÎN SISTEM ONLINE

Distribuie pe:

Datorită ritmului alert în care tehnologiile devin tot mai evidente în zilele noastre, cadrele didactice trebuie pregătite și ele pentru viitor. Chiar dacă acest lucru simplifică procesul educațional, este de datoria cadrelor didactice să ghideze corect elevii în utilizarea inteligentă a mediului online. În acest sens, Casa Corpului Didactic Mureș, rămâne în continuare în sprijinul profesorilor, astfel că activitatea instituției se desfășoară chiar și în sistem online.

Programul de formare “Integrarea resurselor Google în activitățile de predare-învățare-evaluare”, acreditat prin O.M.E.C nr. 4862/08.07.2020, se bucură în continuare de participarea numeroasă a cadrelor didactice din județ. În luna octombrie a început a doua serie a cursului, constituită din 5 grupe, fiind formate 125 de cadre didactice.

Un număr impresionant de cadre didactice din ciclul primar și gimnazial au fost formate și în cadrul programului de formare “CRED - Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, pe parcursul celei de-a VI-a serii, programul fiind urmat de 162 de cadre didactice.

Tot în luna octombrie, 50 de cadre didactice auxiliare, bibliotecari școlari/responsabili CDI au participat la cursul avizat “Managementul dezvoltării profesionale în bibliotecile școlare”, iar în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din România, s-a desfășurat workshop-ul “Managementul colecțiilor de bibliotecă: de ce și cum dezvoltăm colecțiile de bibliotecă?”.

Totodată, pornind de la premisa că exemplele de bune practici reprezintă o soluție în eficientizarea procesului de predare-învățare-evaluare și pentru îmbunătățirea rezultatelor elevilor, Casa Corpului Didactic Mureș lansează invitația de a participa la elaborarea unui nou număr al revistei on-line ,,Educație și cultură”, cu apariție trimestrială, având codul internațional de identificare a publicațiilor seriale: ISSN-L 1224-9319. Noul număr al revistei va cuprinde articole care ilustrează experiența profesională privind proiectarea didactică, strategii, evaluare, parteneriate școlare, eseuri, recenzii, opinii personale, proiecte educaționale, obținute prin activitatea desfășurată la clase sau în afara ei, precizează reprezentanții CCD Mureș, adăugând că toate cadrele didactice și didactice auxiliare atât din județul Mureș, cât și din instituțiile de învățământ din țară, care doresc să publice astfel de articole, sunt invitate să se alăture în acest proces. Toate detaliile privitoare la redactarea articolului sunt disponibile pe site-ul instituției CCD Mureș www.ccdmures.ro și pe pagina oficială de Facebook - Casa Corpului Didactic Mureș.

Fiindcă profesionalismul este caracteristica de bază a echipei instituției, potențialii participanți sunt informați asupra unui aspect foarte important, de care trebuie să țină seama în elaborarea articolului, și anume faptul că fiecare articol va fi verificat prin folosirea unui program de anti-plagiat.

Noul număr al revistei va apărea în luna decembrie a anului 2020, termenul de trimitere a lucrărilor fiind 30 noiembrie 2020, pe adresa de e-mail a instituției ccdmures@yahoo.com, ne-a declarat prof. Fodor Alexandru-Iosif, director CCD Mureș. (B.B.)

 

Lasă un comentariu