DE LA 1 NOIEMBRIE, TARIFELE LA TERMINAREA APELURILOR FIXE SCAD CU 30%!

Distribuie pe:

Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații (ANCOM) informează că, începând cu 1 noiembrie 2020, se aplică noi tarife pentru terminarea apelurilor fixe, acestea fiind diminuate cu un procent semnificativ, conform recomandărilor Comisiei Europene.

Astfel, intră în vigoare reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe, impusă de ANCOM.

Din 1 noiembrie 2020, operatorii de telefonie fixă, desemnați de ANCOM ca având putere semnificativă de piață, vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenți pe minut în cazul apelurilor naționale, al apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

“Reglementarea ANCOM privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenți pe minut pentru terminarea apelurilor la puncte fixe a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene, OAREC și autorităților naționale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

În urma validării, măsura poate intra în vigoare la 1 noiembrie 2020. În prezent, Directiva (UE) 2018/1972 prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene, până cel târziu la 31 decembrie 2020. În acest sens, în perioada 25 august - 22 septembrie 2020, Comisia Europeană a publicat, pentru consultare publică, proiectul actului de implementare a eurotarifului”, precizează ANCOM, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu