PÉTER FERENC: DEZVOLTAREA JUDEȚULUI MUREȘ, PE PRIMUL LOC PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN

Distribuie pe:

Sala Mare a Palatului Administrativ a găzduit ieri ședința solemnă de constituire a noului Consiliu Județean Mureș, în prezența prefectului județului Mureș, Mara Togănel. Cu acest prilej au depus jurământul 29 de consilieri județeni validați aleși în urma scrutinului din 27 septembrie 2020, precum și președintele ales Péter Ferenc. Structura Consiliului Județean prevede un număr de 34 de consilieri județeni și este completată de președintele Consiliului Județean. Cinci candidați declarați aleși au decis să renunțe la mandat. Formațiunile politice au transmis numele celor care, conform listelor depuse la alegeri, îi vor înlocui, mandatele acestora urmând a fi validate de instanța de judecată, ei urmând a depune jurământul în următoarea ședință a Consiliului.

Cu prilejul depunerii jurământului, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a ținut să sublinieze importanța continuării proiectelor de dezvoltare demarcate în mandatul anterior și stabilirea unei bune colaborării între formațiunile politice reprezentate în legislativul județean.

“În primii patru ani de mandat, am pus bazele reconstrucției, dar provocările rămân mari. Obiectivul meu este să pun județul Mureș în prim- plan în patru ani, să fie un model în regiune, dar și la nivel național. Lucrăm pentru a face județul atractiv pentru oameni, investitori și turiști. Am încredere că partidele politice care au fost mandatate în consiliul județean înțeleg și ele acest mesaj și simt responsabilitatea de a construi împreună. Alegerea președintelui Consiliului Județean direct de cetățeni oferă o mare legitimitate și o mare responsabilitate. Voi face tot posibilul pentru a mulțumi alegătorilor pentru încrederea acordată prin muncă și rezultate vizibile. Pentru mine, județul Mureș și oamenii care locuiesc aici sunt pe primul loc”, a declarat acesta.

Prioritățile, pe termen scurt, ale președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, sunt legate de gestionarea epidemiei de Coronavirus, prin asigurarea finanțărilor necesare funcționării Spitalului Clinic Județean, pregătirea proiectelor pentru noua perioadă de finanțare europeană, precum și demararea activităților în cadrul Asociației Zonei Metropolitane Târgu-Mureș.

Regăsiți mai jos lista nominală a consilierilor județeni care au depus jurământul în cadrul ședinței de astăzi:

1. Kovács Mihály-Levente UDMR

2. Kolcsar Anquetil-Károly UDMR

3. Szabó Árpád UDMR

4. Aszalos Gavril UDMR

5. Szasz Izolda UDMR

6. Tatár Béla UDMR

7. Kupás János UDMR

8. Bartha Mihaly UDMR

9. Birtalan István-Balázs UDMR

10. Szabó Albert UDMR

11. Ilyés Lóránd UDMR

12. Szigyárto Zsombor-Istvan UDMR

13. Kedei Pál-Elod UDMR

14. Kozma Monika UDMR

15. Zelariu Petru UDMR

16. Cengher Ionuț-Ovidiu PNL

17. Drăghici Mihai-Valentin PNL

18. Georgescu Ovidiu PNL

19. Bândea Dan Eugen PNL

20. Modorcea Ovidiu-Vasile PNL

21. Baciu Marius-Tiberiu PNL

22. Ilieș Ovidiu-Tudor PNL

23. Bățagă Tiberiu PSD

24. Dancu Ovidiu PSD

25. Bardoși Dragoș-Tiberiu PSD

26. Pop Cosmin PSD

27. Gliga Dumitrița PSD

28. Cîmpeanu Alexandru PSD

29. Natea Mihaela-Daciana PMP

 

Lasă un comentariu