BURSELE “ROMÂNI PENTRU ROMÂNI” AU AJUNS LA TÂRGU-MUREȘ ȘI LA LUNCA MĂRCUȘULUI, JUDEȚUL COVASNA

Distribuie pe:

Cu ajutorul lui Dumnezeu, care sădește în inimi dragoste românească, cele două fetițe ale regretatei poete Mihaela Rașcu au primit primele burse trimestriale, în valoare de 500 de lei fiecare.

Antonia și Ștefania se înscriu perfect în programul nostru, fiind înscrise la o unitate de învățământ cu predare în limba română, unde au rezultate deosebit de bune la învățătură. Ele sunt crescute acum cu multă de grijă doar de bunica lor, care se străduiește să le ofere cele mai bune condiții; o mână de ajutor în plus este însă binevenită. Dumnezeu să o odihnească pe mămica lor, să-i dea viață lungă și sănătoasă inimoasei lor bunici și să le ocrotească pe fetițe de tot ce-i rău!

Un alt suflețel minunat din Covasna, Ana-Maria, care învață bine la Școala Generală din Lunca Mărcușului, a primit, de asemenea, prima ei bursă, care a mai îndreptat puțin situația ei materială deosebit de dificilă. Cu atât mai mare este meritul Anei Maria că se ține de carte și face cinste învățământului cu predare în limba română din județul Covasna. Cu siguranță, va trece peste toate, pentru a ajunge Om Mare. Merită, așadar, cu prisosință, recunoștința și sprijinul nostru.

Dumnezeu să vă răsplătească, dragi prieteni, mulțumim în mod deosebit românilor care au trimis în ultimul timp fonduri pentru programul de burse care sprijină învățământul cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare și zona Ghimeș-Făget, Palanca din județul Bacău. Mă înclin cu respect în fața lui N. Daniel Ghiță, R. Bogdan, și în fața doamnei D. Elena, care au trimis în ultimile zile bani în contul de burse deschis anume în acest scop de Asociația “Calea Neamului”: BRD, RO77BRDE080SV91101760800.

Mulțumim partenerilor noștri media: “Cuvântul liber” din Târgu-Mureș (sărutări de mână Doamnei Mariana Cristescu, un adevărat om de cultură în pieptul căruia bate o mare inimă românească), “Buletin de Carei”, publicație condusă de doamna Ciută Daniela, luptătoarea pentru drepturile românilor de pe Graniță, site-ului “Mesagerul de Covasna”, cu doamna Maria Crețu-Graur, care ne-a însoțit de-a lungul timpului în mai toate acțiunile noastre, fiind parte activă din acestea, și bineînțeles site-ului ActiveNews, avându-l ca redactor-șef pe bunul și vechiul nostru prieten, Victor Roncea.

Bursele “Români pentru Români” sunt desfășurate de Asociația “Calea Neamului”, împreună cu “Grai Străbun” și Liga Studen-ților Iași, președinte Silvian-Emanuel Man.

Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Lasă un comentariu