EXPOZIȚIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ “MI-E DOR DE TINE”

Distribuie pe:

Asociația Studio Cultural Cecălaca organizează expoziția de artă contemporană cu tema “Mi-e dor de tine”. Vernisajul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Căminul Cultural din Cecălaca, comuna Ațintiș.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut admira lucrări ale unor artiști renumiți, implicați în susținerea proiectului artistic desfășurat în comună - Alexandra Mocan, Cezar Câmpean, Alexandru Muraru, Chițimuș Costel, Darius Mocan, Ioan de Moisa, Maria Stoica, Matei Toșa, Mirela Moscu, Olivia Gratii, Robert Fekete, Taisia Corbut, Radu Baies, Andrei Ciudărescu, Ioana Iacob, Maria Brudașcu, Oana Fărcaș.

Expoziția de grup “Mi-e dor de tine” poartă numele unei instalații faimoase expuse anul trecut, la Londra, în cadrul festivalului Lights on Romania. Replica de la Cecălaca este oferită spre vizionarea dvs. de către Asociația Daisler.

Mesaj de susținere a culturii în contextul pandemiei

“Mi-e dor de tine” - Căminul Cultural, este un mesaj evocator în contextul unui loc cultural fără activitate, dar și un mesaj de susținere a culturii în contextual pandemiei, în care sălile de expoziție și de spectacole rămân solitare, scaunele goale, iar lacătele atârnă îngrozitor de reci pe uși închise. Poate părea un mesaj trist, chiar dureros pentru unii, DAR noi vă trimitem și un mesaj de speranță, de încurajare, prin care toate aceste instituții își cheamă publicul.

Culorile au inundat Cecălaca. Artiștii: copiii

Asociația Studio Cultural Cecălaca a câștigat un grant și a desfășurat în această toamnă proiectul “Rădacini.Transformări și reinterpretări”.

Culorile au inundat localitatea Cecălaca prin realizarea a opt picturi murale pe toate cele trei școli din localitate, patru săli de clasă au fost restaurate artistic, au fost realizate patru picturi murale interioare, o lucrare de land art, o expoziție de grup la Căminul Cultural și peste zece ateliere creative de pictură, de restaurare artistică de mobilier și pictură pe textile.

“Beneficiarii proiectului au fost 155 de elevi și preșcolari din comună, 27 de cadre didactice și personal auxiliar, dar noi spunem că beneficiarii artei contemporane sunt toți cei 1.600 de membri ai comunei”, au precizat inițiatorii.

Programul viitor include, în noiembrie, un solo show Claudia Chelaru, iar în decembrie, sărbători de iarnă la Căminul Cultural.

Oana Fărcaș, coordonator proiect: “Visul nostru este ambițios, acela de a avea un program periodic la Căminul Cultural, de ce nu un exemplu de revitalizare culturală pentru comunitățile rurale din România. Dacă vom avea suportul si fondurile necesare, ne dorim să organizăm rezidențe și tabere. Tot efortul pe care îl facem nu este doar pentru comunitatea noastră, cât pentru a susține dezvoltarea culturală și educațională în mediul rural”.

Demersul a fost susținut prin parteneriate importante: Centrul Cultural Clujean, Fabrica de Pensule, Universitatea de Artă și Design Cluj, Matca artspace, EcogardenConstruct, Asociația Daisler, Asociația Give Me The Future, Bioimpact, Tikkurila by Dejmark Cluj.

Pe plan local s-a încheiat un parteneriat cu Primăria și Școala Gimnazială Ațintiș, cărora organizatorii le mulțumesc pentru sprijin, sperând, totodată, într-o colaborare viitoare, pentru a revitaliza Căminul Cultural Cecălaca.

Lasă un comentariu