“ZÂNELE CAPITOLESTI, IUBIRE NESFÂRȘITĂ”

Distribuie pe:

În lunile trecute, am amintit, în ziarul nostru de suflet “Cuvântul liber”, câteva centre de sănătate realizate de investitori autohtoni, la: Bărdești, Târgu-Mureș, Glodeni, Ungheni, Mediaș, Câmpul Cetății, Ibănești, Câmpenița, Valea fermecată a Izvoarelor, Herghelia...

Azi, vom aminti de realizările din Reghin, care sunt calitativ peste cele amintite în alte centre.

Mai întâi, reamintim Casele Maria 1, 2, 3, realizate cu sprijin luxemburghez și osteneala neobositului profesor de biologie Petru Schuler, alte două terminate cu sprijinul deosebit al Primăriei Reghin.

Acum, vom zăbovi mai mult la noul centru medical PopMed realizat, în ultimii doi ani, de sufletistul Pop Mihai Marcel și familia, aflat la parametri de excepție, în care predomină, ca angajați, specialiști de elită, cadre sanitare specializate în România.

Amintim o parte din numele acestora: Alina Bejan, Kinga Puskas, Eva Vajda.

Titlul articolului, care se referă în primul rând la două kinetoterapeute Lucica Schnel, școlită în Orașul Florilor, și dna V.P.F., a absolvit universitatea la Buzău, cu specialiști de rang superior.

Aprecierile, la Reghin, ale acestor două “Zâne”, au fost posibile și datorită tradiției seculare a orașului care, prin efortul comun dirijat de Eugen Nicoară - împlinește 100 ani de la zidirea spitalului și a influenței Astrei Sibiene și Reghinene a personalităților orașului și zonei, care s-au implicat în realizarea școlilor, a Casei de Cultură a sălii “George Enescu”.

De asemenea, un rol important al dezvoltării orașului l-au avut breslele meseriașilor.

Rangul acestor două super specialiste a ridicat la cote nebănuite Kinetoterapia, datorită talentului, studiului a supertalentului genetic al românilor.

Munca fără neodihnă a celor două frumoase românce a mărit raportul de salvare a sănătății bolnavilor, care au fost puși în situația să depășească necazurile avute și să se reîntoarcă la familiile lor.

Tenacitatea deosebită a domnișoarei Lucica Schnel, priceperea, finețea, talentul, calitățile înnăscute, eleganța dnei P.V.F au condus la rezultate pozitive a domeniilor de specialitate.

Mai amintim, în cadrul intervenției noastre, pe doamna asistent șef Cislaru Nicoleta, o foarte bună coordonatoare a activităților sanitare, pe doamna asistentă Raluca Someșan, o fire debordantă, ce impune dinamism și seriozitate tuturor compartimentelor de lucru, a mediului specialist dr. M.B., a domnișoarei asistente Oana Ienciu.

De mare folos pentru curățenia, ordinea și strălucirea saloanelor, de “vină” sunt dnele Rațiu Timea Zsuzsanna, Biro Irma, Ciurba Anamaria, Vajda Eva Magdalen.

Calitățile indispensabile ca prezența, ordinea, ajutorul permanent, atenția, liniștea, punctualitatea, promptitudinea și iubirea nețărmuită față de semeni, credința în bunul Dumnezeu, au făcut ca, în puțină vreme, această instituție, centrul medical PopMed, să fie cunoscută în toată țara și în străinătate.

Suntem convinși că dacă la fiecare centru de sănătate de acest gen lucrurile s-ar desfășura la fel ca la PopMed Reghin, str. Stejarului nr. 3, sănătatea tuturor românilor ar fi mai bună.

Dorim ca centrul medical PopMed Reghin să prospere în continuare și să rămână la un nivel foarte bun de activitate.

Nu putem încheia fără a reaminti, în acest context, că realizările reghinene din ultimi 700 de ani se datorează conviețuirii armonioase între români, sași, maghiari, moldoveni și țigani.

Aceștia, prin eforturi comune, s-au mobilizat, în permanență, reușind ca împreună să obțină lucruri deosebite, cunoscute pe întreg mapamondul.

VIVAT ,VIVAT SĂ TRĂIASCĂ !

Lasă un comentariu