ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE...

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus au fost intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La activități au participat peste 210 forțe de ordine, fiind verificate peste 265 de societăți comerciale, precum și peste 210 mijloace de transport persoane și, totodată, legitimate peste 1275 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 263 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.000 de lei, astfel: 262 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală; 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Lasă un comentariu