CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ A APROBAT IERI O NOUĂ RECTIFICARE BUGETARĂ

Distribuie pe:

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Mureș ce a avut loc ieri a fost stabilită componența comisiilor de specialitate care vor funcționa în mandatul 2020-2024. Cele șase comisii sunt: comisia tehnico-economică, comisia de amenajare a teritoriului și urbanism, comisia de servicii publice, comisia de sănătate și pentru activități social-culturale, comisia juridică, ordine publică și relații internaționale și comisia pentru agricultură și mediu. Componența nominală a acestora o regăsiți în materialul anexat.

“Principala activitate a consilierilor județeni are loc în cadrul comisiilor de specialitate, acolo unde proiectele de hotărâre sunt discutate și analizate. Este important ca aceste comisii să-și înceapă activitatea cât mai repede pentru că fără avizul acestora niciun proiect nu poate intra pe ordinea de zi a plenului pentru vot. Astăzi aceste comisii nu doar au fost constituite ci au și început să lucreze pentru că era important să adoptăm o rectificare bugetară pentru instituțiile din subordinea Consiliului Județean”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

După ședința în care au fost constituite comisiile, a fost convocată, de îndată, o nouă ședință extraordinară, în cadrul căreia a fost aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al județului Mureș. În cadrul acesteia au fost rectificate bugetele Spitalului Clinic Județean Mureș și a Spitalului “Gheorghe Marinescu” din Târnăveni cu suma de aproximativ 20 de milioane de lei. De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a primit suma de 8,9 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor salariale din luna octombrie și a cheltuielilor de funcționare pentru luna noiembrie, iar Filarmonica de Stat Târgu-Mureș a primit suma de 930.000 lei pentru cheltuieli de personal.

Lasă un comentariu