LA UNGHENI - VICTOR PRODAN A DEPUS JURĂMÂNTUL PENTRU AL 3-LEA MANDAT DE PRIMAR

Distribuie pe:

Miercuri a avut loc, de la ora 15, ședința extraordinară, de îndată, a Consiliului local Ungheni în cadrul căreia domnul Victor Prodan a depus jurământul, pentru al 3-lea mandat de primar al orașului Ungheni. Cu prilejul ceremoniei, primarul ne-a declarat: “Miercuri, 4 noiembrie 2020, am depus jurământul pentru investirea mea în funcția de primar al orașului Ungheni, pentru a treia oară. Doresc să mulțumesc tuturor concetățenilor pentru încrederea acordată. Vreau să transmit respectul meu tuturor consilierilor locali care astăzi au depus jurământul, și am speranța că împreună vom conlucra pentru binele cetățenilor orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare și pentru creșterea calității vieții acestora. Țin să subliniez faptul că eu, Prodan Victor, am fost și voi fi un primar pentru toți cetățenii comunității noastre, indiferent de etnie, confesiune sau afinități politice. În cei 8 ani de mandat am făcut multe și, în următorii 4 ani, mi-am propus să continuăm realizarea investițiilor începute în mandatele precedente, astfel încât să creăm condițiile pentru a păstra cetățenii existenți în localitățile aparținătoare orașului Ungheni și pentru a atrage noi locuitori, și ridicarea orașului nostru la rang de SMART CITY.”

Cum spunea odinioară cronicarul, nu vremurile sunt sub oameni, ci oamenii sub vremuri și slavă Domnului, avem parte de vremuri neobișnuite! Așa că, ședința de constituire a Consiliului local nu a coincis cu depunerea jurământului și investirea primarului. Consiliul local Ungheni a fost constituit în data de 27 octombrie. Pentru domnul primar, sentința de validare de la judecătorie a venit mai târziu. Acesta este motivul pentru care nu a fost o singură ceremonie. Noul Consiliu local are următoarea componență: 1. Belea Bianca Minodora; 2. Bûkkõși Luminița; 3. Crișan Alexandru Adrian; 4. Cojoc Pompiliu; 5. Culcear Florin; 6. Duma Ioan Cosmin; 7. Dumitru Maria; 8. Gulacsi Constantin Cornel; 9. Moldovan Dorin Mircea; 10. Niomati Dorin Attila; 11. Pop Otilia; 12. Vultur Cornel Ilie; 13. Boer Alexandru.

Pentru că doi consilieri locali nu au fost încă validați, nu s-a putut trece nici la alegerea viceprimarului, care va avea loc la o dată ulterioară. Cât privește obiectivele celui de-al treilea mandat al primarului Victor Prodan, ele sunt deosebit de ambițioase. Astfel, amintim proiectele ce țin de infrastructura rutieră, fiind prioritare: modernizarea unor străzi din orașul Ungheni: Mălinului, Catedralei, Bisericii, Rozelor, Iasomiei, Mecanizatorilor, Nucilor, Rapsodiei, Florilor, Salcâmului, Magnoliei, Prieteniei, Viitorului; în localitatea Vidrasău: str. Paroște,    

Busuiocului, Eroilor, Înfrățirii, Păcii; în localitatea Morești: str. Delniței, Înfrățirii, CAP-ului; realizarea de trotuare și căi de acces pietonal, cu prioritate la tronsoanele aferente drumului european E60; asfaltare drum Șăușa - zona centrală - pod peste râul Mureș; modernizarea unor străzi din orașul Ungheni: Baladei, Nirajului, Liliacului, Plopilor, Gospodarilor, Cinceu, Bradului 2, Crinului, Cosminului, Stadionului segment 2, 3, 4 din orașul Ungheni, str. Martirilor din localitatea Vidrasău, Crinului, Panseluțelor, Grui, Strâmtă, Plaiului, Romaniței din loc. Morești, str. Cimitirului, Finlanda din localitatea Cerghizel, str. Izvorului, Câmpului din localitatea Recea, str. Văii, Dosului-prelungire, Cornișu Mic din loc. Cerghid; construirea unui pod în localitatea Cerghid; realizarea drumului de acces în satul vechi. Țintă, pentru anul 2024, este ca 90% din drumurile și străzile orașului Ungheni și localitățile aparținătoare să fie asfaltate. La nivelul infrastructurii educaționale, de sănătate și socio-culturale se prevăd construirea unei creșe și grădinițe cu program prelungit în Orașul Ungheni; construirea unei policlinici moderne, în parteneriat public-privat; construirea unui sediu multifuncțional SMURD, ISU, Poliție; modernizarea școlilor și a grădinițelor, de pe raza UAT oraș Ungheni; amenajarea curții interioare a Școlii Gimnaziale “Emil Drăgan”; reabilitarea și modernizarea căminelor culturale din localitățile aparținătoare; construirea de capele mortuare în fiecare localitate; construirea unui centru pentru seniori. În privința activităților recreative, se are în vedere realizarea unui teren de sport în Ungheni, pe strada Bradului; amenajarea unui teren de joacă în zona Blocuri-Moară; amenajarea peisagistică a centrului orașului, inclusiv realizarea de parcuri recreative și tematice pentru fiecare localitate; construirea unei piste de biciclete, care să cuprindă un traseu cât mai amplu. Totodată, se vor face demersuri pentru extinderea rețelei de gaze naturale și a iluminatului public stradal. Desigur, nu putem uita un proiect drag primarului, respectiv ridicarea orașului Ungheni la rang de SMART CITY. Un oraș inteligent reprezintă un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, dezvoltării comunității și protejării mediului. De altfel, acesta este sloganul sub care primarul va administra Ungheni, în următorul mandat. În acest sens, el va acționa, cu prioritate, pentru realizarea tuturor investițiilor propuse, va dezvolta conceptul de ORAȘ INTELIGENT prin introducerea unui sistem informatic integrat care cuprinde o multitudine de subsisteme ce vor permite administrației locale să interacționeze direct cu cetățenii și cu infrastructura orașului.

Cum spuneam, un program ambițios care are premise bune de a fi pus în operă, cel puțin dacă ținem cont de realizările din celelalte două mandate ale primarului Victor Prodan.

 

Lasă un comentariu