PRIMUL MEDICAMENT EXPERIMENTAL ÎMPOTRIVA MALADIEI ALZHEIMER

Distribuie pe:

Compania farmaceutică americană Biogen, citată de descopera.ro, a prezentat dovezi extraordinar de convingătoare că medicamentul său experimental pentru combaterea maladiei Alzheimer - Aducanumab - este foarte eficient, fapt constatat și de comisia de experți ai Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite.

“Există mari șanse ca medicamentul nostru inovator să primească rapid toate aprobările FDA, respectiv până în luna martie 2021, ceea ce ar face ca Aducanumab să devină primul tratament nou pentru Alzheimer, din ultimele decenii și primul care pare să încetinească progresia bolii mintale care afectează milioane de oameni.

FDA a publicat documentele studiului nostru, înaintea întâlnirii unor experți externi, care vor evalua și vor decide dacă vor recomanda aprobarea Aducanumab, un medicament cu anticorpi menit să elimine plăcile amiloide din creier.

Reprezentanții FDA care au evaluat medicamentul Aducanumab au spus că rezultatele studiului clinic sunt convingătoare și extrem de favorabile. Aceștia au recunoscut că un al doilea studiu clinic, pe scară largă, nu a reușit, dar au susținut că acesta nu reduce meritele primului studiu clinic. FDA nu este obligată să respecte recomandările comisiei de experți, dar, de obicei, o face.

Boala Alzheimer afectează aproape 6 milioane de americani și alte milioane de oameni la nivel mondial. Biogen estimează că aproximativ 1,5 milioane de oameni, cu forme incipiente de Alzheimer, din Statele Unite, ar putea fi candidați pentru medicamentul său.

Grupurile pentru protecția pacienților au afirmat că este nevoie ca Aducanumab să fie aprobat, din cauza nevoii nesatisfăcute pentru un medicament de acest tip. Dacă va fi recomandat un al treilea studiu clinic, ar putea trece ani, în timp ce oamenii nu vor avea acces la primul medicament revoluționar împotriva Alzheimer”, afirmă reprezentanții Biogen.

Lasă un comentariu