ROMÂNIA A OBȚINUT NOUĂ MEDALII, DOUĂ DE AUR, CINCI DE ARGINT ȘI DOUĂ DE BRONZ, LA OLIMPIADA BALCANICĂ DE MATEMATICĂ

Distribuie pe:

România a obținut nouă medalii, două de aur, cinci de argint și două de bronz, la cea de-a 37-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfășurată, în această săptămână, în sistem on-line.

Potrivit datelor publicate de organizatori, elevul Memiș Edis, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, a intrat în posesia medaliei de aur, după ce a obținut punctajul maxim, terminând primul în clasamentul general. Medalia de aur a fost obținută și de Iustinian Cristian Constantinescu de la Școala Gimnazială “George Bacovia” din București.

Medaliile de argint au fost câștigate de Radu Andrei Lecoiu de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, Darius Lazea de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Nguyen Tran Bach și Diana Țolu de la Liceul Internațional de Informatică din București, dar și de Tudor Darius Cardaș de la “Colegiul Național AT Laurian” din Botoșani.

De asemenea, Andrei Gheorghe Luca de la Liceul Internațional de Informatică din București, și Andrei Moldovan de la Școala nr. 79 din București au obținut bronzul la ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice de Matematică.

 

Lasă un comentariu