CREȘTE NUMĂRUL DE PATURI LA TERAPIE INTENSIVĂ

Distribuie pe:

La Unitatea de Suport Medical COVID-19 din cadrul UMFST Târgu-Mureș vor fi adăugate, săptămâna aceasta, 10 paturi, în condițiile în care cele 30 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate, informează radiomures.ro., care îl citează pe managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac:

„În cursul acestei săptămâni, sperăm ca joi sau vineri, să creștem numărul de paturi de la Unitatea Suport la 40 de la 30 câte funcționează astăzi, iar vineri (săptămâna trecută), în incinta Spitalulul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, în cadrul Secției Clinice de ATI am mai deschis un salon cu 6 paturi pentru cei care necesită terapie intensivă și sunt COVID pozitiv, dar au și alte comorbidități asociate; de asemenea, am mai deschis încă 14 paturi non-ATI, pentru că a crescut incidența pacienților care se prezintă în urgență cu comorbidități asociate și care, după testare, devin pozitivi".

De săptămâna trecută, primesc pacienți infectați cu noul coronavirus și spitalele din Reghin și Târnăveni. Spitalul Municipal din Sighișoara tratează astfel de pacienți încă de la începutul epidemiei, precizează sursa citată. (I.S.)

 

Lasă un comentariu