ȘI ÎN URMĂTORII 2 ANI, SALARIILE BUGETARILOR, MAI MARI CU 45% DECÂT ALE ANGAJAȚILOR DIN PRIVAT!

Distribuie pe:

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), cea care emite prognozele pe baza cărora Guvernul își bugetează veniturile și cheltuielile, se așteaptă ca angajații din instituțiile statului să aibă un salariu lunar mediu brut cu aproximativ 45% mai mare decât cel al angajaților din privat.

Astfel, CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajații de la stat în anul 2020 și de 7.141 lei pentru anul 2021. Comparativ, pentru mediul privat, CNSP prevede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta și de 5.078 de lei pentru anul 2021.

„În sectorul public, salariile cresc proporțional cu vechimea în muncă, în conformitate cu gradațiile și mecanismele prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru sectorul privat, anul 2020 a fost unul penalizant.

Diferența dintre cele două sectoare este dată, în primul rând, de sursa banilor. Salariile din mediul privat depind de performanțele și situațiile financiare ale companiilor, pe când salariații de la stat sunt plătiți din bugetul țării...", explică CNSP. (L.P.)

 

Lasă un comentariu