CEA MAI MODERNĂ UNITATE MEDICALĂ DIN ROMÂNIA,ÎN TRATAMENTUL URGENȚELOR CARDIOVASCULARE,A ÎMPLINIT TREI ANI

Distribuie pe:

La începutul acestei luni, s-au împlinit trei ani de la înființarea, la Târgu-Mureș, a celei mai moderne unități medicale din România, în tratamentul urgențelor cardiovasculare: Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) Târgu-Mureș, informează prof. univ. dr. Theodora Benedek.

Grație acestei Unități, în primele 10 luni ale anului în curs, la Târgu-Mureș se înregistrează cea mai mică mortalitate din țară în tratamentul urgențelor cardiovasculare, de numai 1,16%, în situația în care, în intervalul de timp menționat, aici au fost tratate 3.718 urgențe cardiovasculare majore.

“De la debutul pandemiei, Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici nu s-a închis deloc, fiind asigurată continuitatea, prin tratamentul complex al unui număr de 422 urgențe majore cardiovasculare internate în perioada aprilie - octombrie 2020. Aici au venit cazuri complexe din toatățara, inclusiv COVID-pozitive, la care s-a asigurat tratamentul intervențional de repermeabilizare de urgență.

Le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalism și vă doresc tuturor sănătate!”- transmite prof. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș,  coordonatoarea Centrului de Cercetări Avansate în Imagistică Cardiacă Multimodală, președinta Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, președinta Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătății. (I.S.)                      

 

Lasă un comentariu