ANUL TRECUT, ROMÂNII AU TRIMIS CEI MAI MULȚI BANI ÎN ȚARĂ DIN UE!

Distribuie pe:

Potrivit ultimelor date publicate de Oficiul European de Statistică - Eurostat, România a avut cele mai mari intrări de bani din transferuri personale din UE, pentru al cincilea an consecutiv.

„Sumele trimise de românii din străinătate au crescut în 2019 pentru al cincilea an consecutiv, atingând 3,7 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană.

În anul precedent (2018), România era depășită de Portugalia în funcție de intrările din transferuri personale, iar în 2019, au trimis cu peste 23% mai mulți bani în țară decât în 2018, când valoarea transferurilor a fost de 2,17 miliarde de euro.

Sumele trimise anul trecut sunt egale cu cele din 2010, dar sub nivelurile de dinainte de criză. Recordul a fost atins în 2008, când românii au trimis în țară 5,15 miliarde de euro.

După România, care ocupă prima poziție, cele mai mari intrări de transferuri personale, în 2019, au fost în Portugalia (3,6 miliarde de euro) și Polonia (3 miliarde de euro, iar cele mai mari ieșiri au fost consemnate în Franța (11,9 miliarde de euro) și Spania (8,5 miliarde de euro).

Cele mai mari surplusuri la nivelul transferurilor (intrări minus ieșiri) au fost înregistrate în România (+ 3,4 miliarde de euro), Portugalia (+ 3,2 miliarde de euro) și Polonia (+ 2,5 miliarde de euro), iar cele mai mari deficite, în Franța (- 11 miliarde de euro), Germania (- 5,4 miliarde de euro) și Italia (-4,7 miliarde de euro), țări cu un număr semnificativ de imigranți români.

În ceea ce privește surplusul din transferuri, România a înregistrat, în 2019, o creștere de circa 26% comparativ cu anul precedent.

Transferurile personale reprezintă toate transferurile de bani între gospodăriile rezidente și nerezidente, fără a lua în calcul sursa banilor și relațiile dintre gospodării sau scopul transferurilor, conceptul fiind

mai amplu decât cel al remitențelor lucrătorilor", precizează Eurostat. (L.P.)

Lasă un comentariu