AZOMUREȘ SUSȚINE PROGRAMUL „PROFESORI FERICIȚI PENTRU ROMÂNIA", CARE OFERĂ INSTRUIRE GRATUITĂ DASCĂLILOR DIN ÎNTREAGA ȚARĂ

Distribuie pe:

La începutul acestei luni, a demarat proiectul național „Starea de bine a profesorilor: o călătorie conștientă", derulat cu susținerea și implicarea companiilor Herlitz România și Azomureș -Târgu-Mureș, proiect derulat online, creat de Simona Baciu, autoarea cărții „Profesori fericiți pentru România." Prima sesiune (3 noiembrie) a cuprins 60 de profesori din județele Mureș și Cluj, urmând ca, în fiecare lună, să se dea startul, pe rând, și în celelalte județe din România. Proiectul se va derula pe tot parcursul anului școlar.

Inițiatorii propun o abordare simplă, concretă și directă a ceea ce înseamnă educația secolului XXI și, cu atât mai mult, în vreme de pandemie, fiind menit a introduce o serie de tehnici ușor de implementat, care să reducă stresul atât pentru profesori, cât și pentru elevi, aducând starea de bine emoțională și comportamentală. Profesorii din România vor avea acces la o serie de cursuri de instruire online, pentru reducerea stresului, astfel încât să își poată continua activitatea didactică cu entuziasm și motivație. Mesajul programului „Profesori fericiți pentru România" a ajuns la peste 3.000 de oameni.

„Anul acesta a fost presărat cu toate emoțiile: bucurie că am învățat mai multe și am reușit unele lucruri noi, teamă sau griji pentru acest an școlar, speranța că orice va veni, cu un strop de curaj vom trece și peste asta, recunoștință că putem să păstrăm conexiunea cu elevii, chiar și online și, nu în ultimul rând, drag de copiii noștri. Nesiguranța ne poate bloca, dar dacă pornim cu ideea de adaptabilitate, cu încredere în punctele noastre forte și ale elevilor noștri, cred că ne vom surprinde cu rezultate pozitive", transmite Simona Baciu.

Herlitz România

 contribuie decisiv prin tot ceea ce face la susținerea sănătății, educației și siguranței consumatorilor săi, atât prin produsele realizate, cât și prin implicarea în proiecte sociale și umanitare. „Copiii sunt mai presus de orice pentru noi, deoarece ei sunt principalul obiectiv al tuturor eforturilor pe care le depunem. În afară de misiunea noastră de a le oferi produse adecvate nevoilor și preocupărilor lor, ne implicăm activ în fiecare etapă din educația acestora și facem acum un pas înainte, concentrându-ne și pe modul în care se face educația, pentru a sprijini formarea într-un mod sănătos a următoarelor generați", declară Horațiu Nicolau, director general Herlitz România.

Azomureș, cel mai important producător de fertilizanți pentru agricultură din România, a cărui activitate de producție se realizează pe platforma industrială situată în zona de nord-vest a municipiului Târgu-Mureș, a răspuns prompt inițiativei.

„Sprijinul pentru acest proiect a venit firesc și se înscrie în linia pe care a ales-o Azomureș, în urmă cu câțiva ani, de a sprijini sistemul educațional. Am susținut programe în domeniul edu-cației ce s-au derulat la nivelul orașului Târgu-Mureș, dar și în mediul rural din mai multe județe ale României. Am donat în ultimii 6 ani

peste 25.000 de cărți copiilor din mediul rural, în cadrul unor evenimente derulate în școli din satele României. Vremurile pe care le traversăm supun profesorii și elevii unui stres suplimentar, motiv pentru care orice inițiativă care vine să rezolve măcar o parte din problemă este binevenită. Suntem bucuroși că ne-am putut alătura organizatorilor acestui curs și că, datorită sprijinului nostru, mii de profesori din România vor beneficia de noi metode de lucru pe care le vor implementa la clasă", a declarat Harri Kiiski, director general Azomureș, citat de edumanager.ro.

Lasă un comentariu