ŞASE FOTBALIŞTI AI NAŢIONALEI ROMÂNIEI, EXCEPTAŢI DE LA TESTAREA COVID-19 ÎNAINTE DE MECIUL CU NORVEGIA

Distribuie pe:

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că în conformitate cu normele din protocolul UEFA, şase dintre tricolori sunt exceptaţi de la testarea Covid-19 înainte de meciul cu Norvegia, din Liga Naţiunilor. Potrivit normelor din protocolul UEFA, jucătorii care au fost testaţi negativ după o perioadă în care au fost pozitivi la Covid sunt declaraţi vindecaţi şi timp de 90 de zile de la testarea negativă nu mai sunt obligaţi să efectueze alte testări suplimentare. Regula a fost implementată la recomandările UPAP (UEFA Protocol Advisery Panel), entitate creată pentru consilierea forului continental pe probleme medicale legate de testările COVID şi compusă din virusologi, experţi de laborator şi medici cu experienţă în acest domeniu. “Astfel, de la testarea oficială UEFA necesară disputării partidei cu Norvegia de duminică vor fi exceptaţi 6 tricolori aflaţi în situaţia descrisă mai sus, ne-a informat forul continental”, se arată pe site-ul FRF. Naţionala României va întâlni Norvegia duminică seară, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în grupele Ligii Naţiunilor.

 

OVIDIU HAŢEGAN VA ARBITRA MECIUL GERMANIA - UCRAINA DIN LIGA NAŢIUNILOR!

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida Germania - Ucraina, care se va disputa sâmbătă, de la ora 21.45, în Liga Naţiunilor. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Sebastian Colţescu. Partida va conta pentru Liga A din Liga Naţiunilor, grupa 4, din care mai fac parte Spania şi Elveţia.

 

HAGI VA PUNE CONDIŢII SĂ VINĂ LA NAŢIONALĂ

Gică Hagi e văzut drept unul dintre posibilii selecţioneri în viitor, iar impresarul Ioan Becali a dezvăluit în ce condiţii ar putea prelua naţionala. Mirel Rădoi va analiza, împreună cu oficialii FRF, aventura sa la naţionala României, iar, în cel mai rău caz, ar putea părăsi naţionala. În tot acest timp, Giovanni Becali a vorbit despre posibilitatea ca Gică Hagi să devină selecţioner: “Eu cred că, e părerea mea, nu am vorbit cu el, dar Hagi va pune condiţii să vină (n.r. - la naţională), contractuale. Hagi e milionar, el vine la naţională şi îşi va lua un contract de 4-500.000 de euro pe an. Va pune condiţii ca nimeni să nu-l deranjeze şi cu asta basta. Vrea prime de calificare. Trebuie să facă un acord cu presa, că o să-l zăpăcească, dacă va convoca jucători de la el. Îşi asumă. Şi Mirel, el a spus-o, că a fost măcelărit. Eu cred că Gică vine să lucreze la federaţie, dar n-o să-l intereseze cine e la federaţie. Vrea biroul lui, condiţiile lui, asta, asta, asta. Dacă te duci la Viitorul, îţi dai seama că asta ar vrea, ce zic eu”, a declarat Ioan Becali, în cadrul emisiunii “Sport Report”. Agentul de jucători a evidenţiat şi probleme din cadrul naţionalei României şi a înaintat o soluţie: “De şase, şapte ani de zile nu avem un schelet al echipei naţionale. Noi nu avem o bază pe ce să construim echipa. Noi am rulat cred că 100 şi ceva de jucători, poate 120-130 de jucători în ultimii şapte ani. oi aveam un schelet. Păi, din generaţia asta, dacă tot a fost, hai să ţinem o bază, un nucleu de şase, şapte jucători”, a mai spus Ioan Becali.

 

CALIFICARE ISTORICĂ A MACEDONIEI LA EURO 2020

Reprezentativa Macedoniei de Nord s-a calificat, joi, la Campionatul European de fotbal, câştigând, cu scorul de 1-0, barajul cu selecţionata Georgiei, disputat la Tbilisi. Golul a fost marcat de Pandev, în minutul 56. Macedonia de Nord va juca la Campionatul European în Grupa C, astfel că va disputa două meciuri la Bucureşti. Pe Arena Naţională sunt programate confruntările Austria - Macedonia de Nord (13 iunie 2021), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie 2021) şi Ucraina - Austria (21 iunie 2021), precum şi un meci din optimile de finală, la 28 iunie 2021. Pentru Macedonia de Nord va fi prima participare la un turneu major.

 

REZULTATELE MECIURILOR DE JOI, DIN ETAPA A VI-A A LIGII NAŢIONALE DE HANDBAL FEMININ

Ultimele trei partide din etapa a VI-a a Ligii Naţionale, ultima din 2020, s-au disputat joi, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Rezultatele înregistrate sunt: Universitatea Cluj - HC Zalău 24-35, SCM Craiova - CSM Galaţi 21-24 şi Măgura Cisnădie - Rapid Bucureşti 19-19. Miercuri s-au disputat alte trei partide, în total şase din opt programate, după ce două echipe nu s-au prezentat din cauza testărilor pozitive din loturi - CSM Slatina şi Gloria Bistriţa. Şi alte echipe au fost afectate de testările pozitive din loturi înaintea sau după turneul de la Sfântu Gheorghe, desfăşurat săptămâna trecută, între care cele mai multe cazuri au raportat SCM Râmnicu Vâlcea, Minaur Baia Mare şi Universitatea Cluj. Etapa a VI-a a fost ultima programată în acest an, Liga Naţională urmând să se întrerupă pentru participarea echipei naţionale la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia (3-20 decembrie). Podiumul Ligii Naţionale este ocupat după şase etape de Minaur Baia Mare (6 meciuri, 16 puncte), CSM Bucureşti (5 meciuri, 15 puncte) şi Gloria Buzău (6 meciuri, 15 puncte). Competiţia internă ar urma să se reia în 28 ianuarie 2021.

 

Lasă un comentariu